Yaşlılar koronavirüse aldırış etmeyince banklar söküldü!

Denizli’de kalabalık şekilde oturan vatandaşlar koronavirüsü dolayısıyla uyarıları dikkate almayınca belediye ekipleri çareyi bankları sökmekte buldu.

YAŞAM 19.03.2020, 11:58 Hanife
Yaşlılar koronavirüse aldırış etmeyince banklar söküldü!

Denizli Bayram Yeri Meydanında koronavirüse ilişkin alınan tedbirleri ve uyarıları yaşlılar pek dikkate almadı. Virüse ilişkin alınan tedbirler doğrultusunda evlerde kalınması yönünde ki uyarılara aldırış etmeyen yaşlı vatandaşlar normal günlerde olduğu gibi meydanda ki banklarda oturmaya devam etti.

Koronavirüsün yaşlı insanlarda ölüm ile sonuçlanması ve kalabalık alanda birçok yaşlının oturması, virüsün yayılmasını arttırabilir olması üzerine belediye ekipleri yeni bir tedbir aldı.

Meydandaki banklarda oturan vatandaşlara uyarılarda bulunulmasına rağmen bir türlü ikna edemeyen ekipler yaklaşık 20 bankı sökerek çare buldu.

Bankların sökülmesinin ardından meydan bomboş kaldı. Çevredeki vatandaşlar ise uygulamanın iyi olduğunu söyleyerek, “Güzel bir uygulama oldu çünkü arkadaşlar tam bilinçlenmedi sanırım. Bir birimize mesafe koymamız gerekirken yine burada bilinçsizce oturmalar oluyor. Onun için virüs bulaştırmama açısından güzel bir uygulama” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)