Yaşlı kadının katilinden kan donduran sözler

Yaşlı kadın, kolundaki bilezikler yüzünden torununun kocası tarafından öldürülmüştü. Katil zanlısının ifadesi kan dondurdu.

YAŞAM 23.10.2019, 14:58
Yaşlı kadının katilinden kan donduran sözler

Maltepe’de 80 yaşındaki kadını kolundaki bilezikleri ve parasını almak için boğarak öldüren katil zanlısı yakalandı. Yaşlı kadının torunun kocası olduğu öğrenilen katil zanlısı adliyeye sevk edilmeden önce, emniyette verdiği ifadede "Para istedim vermedi, ben de yastıkla boğdum" dediği öğrenildi.

Cinayet olayı, dün saat 10.00 sıralarında Maltepe Aydınevler Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, bir apartmanın en üst katında yaşayan 80 yaşındaki Fatima Karagözgil isimli kadına bir süredir ulaşamayan ve kendisinden haber alamayan yakınları eve giderek içeri girmeye çalıştı. Kendi çabalarıyla evin kapısını açamayan yakınları apartmanın güvenlik görevlisinden yardım talep etti. Bunun üzerine güvenlik görevlisi çatıdan dairenin terasına ulaşarak içeri girdi. Eve girdiğinde yaşlı kadının yerde hareketsiz bir şekilde yattığını gören güvenlik görevlisi evin kapısını içeriden açtıktan sonra yakınlarıyla birlikte durumu 112 sağlık ekiplerine ve 155 polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, 80 yaşındaki Fatima Karagözgil'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerine gelen polis, boğularak öldürülen yaşlı kadının cüzdanının boş olduğunu gördü. Yakınları ise polisi uyarakak kadının sürekli kolunda takılı olan bileziklerin yerinde olmadığını söylediler. Bunun üzerine polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.

Yaşlı kadını öldüren kişi, torununun kocası çıktı

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, yaşlı kadının yakınlarının ifadelerine başvurdu. İfadeleri alınan şahıslardan Fatime Karagözgil'in torunu H.K.’nin kocası olduğu öğrenilen Mustafa K.'nin verdiği çelişkili ifadeler polisin kendisi üzerinde dikkatlerin yoğunlaşmasına neden oldu. Bunun üzerine Mustafa K.’nin cinayet gününe ait hareketlerini takip eden polis, şahısın Girne Mahallesinde bulunan bir kuyumcuya öğle saatlerinde iki kez gittiğini ve ilk seferde 1 adet yüzük ile 2 adet bilezik, ikinci gidişinde ise 2 adet bilezik bozdurduğunu belirledi. Bunun üzerine sorguya alınan Mustafa K., suçu itiraf ederek 80 yaşındaki Fatima Karaközgil'i kendisinin öldürdüğünü kabul etti.

Çaldığı bileziklerin parasını aklamak için eski patronunu kullanacaktı

Bir süre önce bir pastahanede çalıştığı öğrenilen katil zanlısı Mustafa K.’nin eski patronuna borcu olduğu, eşine kısa sürede borçlardan kurtulacaklarını söylediği bildirildi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, cinayetin ardından Mustafa K.’nin eşi H.K.’nin banka hesabına para girişi olduğu, bu parayı yatıran kişinin de katil zanlısının eski patronu olduğu tespit edildi. Bunun üzerine katil zanlısının eski patronuyla görüşen polis ekipleri, Mustafa K.’nin cinayetin ardından eski patronuna olan 5 bin TL borcunun yanında kendisine 5 bin TL daha vererek, “Bu parayı eşimin hesabına ‘sana olan borcumun ödemesi’ şeklinde bir notla gönder” dediği, bu şekilde parayı aklamaya çalıştığını belirlendi.

Katil zanlısı Mustafa K.nin ifadesi kan dondurdu

Gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülen katil zanlısı Mustafa K.’nin sorgusunda, olay günü 80 yaşındaki Fatima Karagözgil’den borç para istediğini ancak “Zaten benim dairemde oturuyorsun, 2 yıldır da para almıyorum senden” cevabı aldığını belirterek, "Bana para vermeyi reddetti. Bunun üzerine onunla tartışmaya başladık. Tartışırken merdivenlerden düştü. Ben de onu yastıkla boğarak öldürdüm” dedi.

Karısının babaannesi olan Fatima Karagözgil’i yastıkla boğarak öldüren katil zanlısı Mustafa K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Diğer taraftan güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, katil zanlısının cinayetin ardından binadan ayrıldığı, bir başka görüntüde ise boğarak öldürdüğü kadından çaldığı bilezikleri kuyumcuda bozdurduğu görülüyor.

Yorumlar (0)