Yaşlı adamın ev için biriktirdiği 80 bin TL'sini çalıp bir de evini yaktılar!

Kırıkkale'de 79 yaşındaki adamın ev almak için biriktirdiği 80 bin TL'sını adam evde yokken girip çalan hırsızlar, evden uzaklaşmadan, su sayaçlarını da sökerek evi ateşe verdi.

YAŞAM 24.09.2020, 00:55
Yaşlı adamın ev için biriktirdiği 80 bin TL'sini çalıp bir de evini yaktılar!

Kırıkkale Çalılöz Mahallesi'ne bağlı 530. Sokak üzerinde tek başına yaşamını sürdüren 79 yaşındaki Hasan Özmen, pazar alışverişi için sabah saatlerinde evinden ayrıldı.

O esnada evin boş olduğunu belirleyen hırsız ya da hırsızlar ise bu durumu fırsata çevirdi.

Yaşlı adamın 80 bin lirasını çalıp evini yaktılar

İçeri giren hırsızlar yaşlı adamın ev almak amacıyla biriktirdiği çekmecede duran 80 bin lirasını çaldı. Muslukları ve su saatini de söken hırsızlar, ardından ise evi ateşe verip kayıplara karıştı.

Evini duman içinde buldu

Pazardan döndüğü sırada evinin yandığını gören Özmen, durumu acilen 112 ekiplerine bildirdi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edildi.

Yapılan soğutma işleminden sonra emniyet ekipleri tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

"Bayılacaktım, göz gözü görmüyordu"

Yaşamış olduğu durumu Özmen, "Sabah saat 07.30 sularında pazara gitmiştim. Pazarı yapmamın ardından saat 12.00'da geri döndüm. Kapıyı açtığım gibi bir duman çarptı bana. Kilidi kendi anahtarımla açtım. İçeri girdim bir baktım ki yangın var. Göz gözü görmüyor. Geri çıktım bayılacaktım. Dışarıda oturdum. Polisi aradım. 80 bin TL param vardı. Çekmecede duruyordu. Paramı alıp ortalığı yakıp gitmişler." dedi.

"Gece yaksalardı ölürdüm"

Özmen, "Oğlumun yanına gidecektim orada bir ev var. Üst kattaki evi alacaktım. Onun için para biriktiriyordum. Evimde yalnız kalıyorum. İyi ki gece yakmadılar. Yoksa ben de çıkamazdım ölürdüm. Para pul her şeyimi götürmüşler. Su saatime varana dek götürmüşler. Zehir zıkkım olsun." diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (0)