Yaşlı adamın çıldırttığı polis görevden alındı

Manisa'da 65 yaş üstündeki kişiye kötü davrandığı ileri sürülen polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

YAŞAM 26.03.2020, 14:34 26.03.2020, 14:45

Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 65 yaş üstündeki kişi, seyahat etmesine izin vermeyen polise "Umrumda değil, sen kimsin" diyerek başlayan ve karşılıklı yüksek sesli tartışmaya dönen olayla ilgili olarak Manisa Valiliği, polis hakkında soruşturma başlattı. Polis memuru B.Y, soruşturma kapsamında tedbiren görevinden uzaklaştırıldı.

Sağlık ve güvenlik görevlileri de insan

Herkes güvenle evinde otururken koronavirüs ile kahramanca mücadele eden ve milletin canı için kendi canını hiçe sayan sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerinin zaman zaman sinirleri geriliyor.

Görüntülerin evveli bilinmiyor!

Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki kavga anında kayda girildiği için görüntülerin öncesinin ne olduğu ve kimin olayı başlattığı bilinmezken, mevcut görüntülerde ilk duyulan sesin 65 yaş üstü vatandaşa ait olduğu duyuluyor.

Yaşlı adam polis memurlarına "Umrumda değil, sen kimsin" diyor. Öfkelenen polis memuru ise, yaşlı adamın her sözüne "Asıl sen kimsin" şeklinde iade mahiyetinde karşılıklar veriyor.

Polis memuru bu kez de "devletin 65 yaş üstü genelgesini uygulamaya çalışan memura karşı saygılı olunmasını" istiyor. Yaşlı adam ısrarla polis memuruna saygı duymadığını ve duymayacağını belirtiyor.

Görüntülerin ortalarında ise polis memurunun daha fazla dayanamayarak ses tonunu gittikçe yükselttiği, yaşlı adamın ise ses tonunu düşürmeye başladığı duyuluyor.

Basın "polise tepki" diye verince...

Türk basınının ve sosyal medyanın adeti hâline gelen ve olayın evveliyatı ile ilgilenmeden yargılamanın yapıldığı ortamda üst makamlar da benzeri tutum takınıyor.

Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 65 yaş üstündeki kişiye kötü davrandığı iddiasıyla görüntüleri yayınlayan basın, haberin içine "Yaşlı adama kötü davranan polis memuruna tepki çığ gibi" ifadelerini de sıkıştırarak, kendi yargısını toplumun üzerine yıkıyor.

Hem devlet emrettiği hem de görevi olarak değerlendirdiği için canını hiçe sayarak kimsenin nefes bile almak istemediği ortamlarda görev yapan polislerin inatçı tutumlar karşısında zaman zaman gerilebileceği gerçeği de göz ardı ediliyor.

Üç akşam üst üste saat 9'da sağlık görevlilerini alkışlayanların, haftalardır koronavirüs tehdidi altında görev yapan insanların da can taşıdığını ve onların da koronavirüsten korkabileceğini unutuyor.

Suçsuzluk karinesi kuralını rafa kaldıran basının, geçmişini bilmediği olayda polis memuruna suçlu muamelesi yapmasının, “Vefa Sosyal Destek Grubu” görevlisi olarak binlerce yaşlıya hizmet eden diğer meslektaşlarının şevkini olumsuz etkileyeceğini de hesaplamadığı görülüyor. 

Olay

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından terminale giderek seyahat etmek isteyen 65 yaş üzerindeki bir kişi ile polis memuru B.Y. arasında tartışma yaşanmıştı.

Cep telefonuyla kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde vatandaşın polis memuruna, polis memurunun da vatandaşa bağırdığı görülüyordu.

Yorumlar (1)
Halime 4 yıl önce
Utanmaz herif polis olmuş ama adam olamamış beter olsun böyleleri hak ettiğini bulmuş