Yaşlı adamı sırtında taşıyan jandarmaya ödül

Sakarya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yiğit, Akyazı ilçesinde yolun karşısına geçmekte zorlanan yaşlı adamı sırtına alan Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mehmet Tekin ile araçların önünü kesen Uzman Jandarma Çavuş Sadık Üstün'ü ödüllendirdi.

YAŞAM 15.01.2020, 14:12 15.01.2020, 14:17
Yaşlı adamı sırtında taşıyan jandarmaya ödül

Sakarya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yiğit, Sakarya ilinin Akyazı ilçesinde yolun karşısına geçmek için dakikalarca bekleyen 71 yaşındaki engelli Mürsel Altun'u sırtına alarak taşıyan Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mehmet Tekin ile trafiği durdurarak geçişe yardımcı olan Uzman Jandarma Çavuş Sadık Üstün'e takdir belgesi ve hediye verdi.

Sakarya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yiğit, örnek davranışından dolayı personele teşekkür ederek, bu tür davranışlar sergileyen ve her an vatandaşın imdadına koşan personellerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mehmet Tekin de duygularını şu şekilde açıkladı:

"O an yaparken normal bir insanlık duygusu için yapıyorsunuz ama aynı zamanda devlet görevlisi olarak da kendinizi yükümlü hissediyorsunuz. Yaptığım bu eylem insanlık adına bir anlam bulmuş ise ne mutlu bize. Jandarma olarak her zaman vatandaşımızın hizmetindeyiz. Vatandaşımızın başımızın üzerinde yerleri var. Mürsel Altun amcaya yaşamında sağlık ve mutluluklar dileriz."

Olay

Akyazı Adliyesinin bulunduğu kavşağa gelen 71 yaşındaki Mürsel Altun, yoğun trafik nedeniyle dakikalarca beklemiş ancak yolun karşısına geçememiş, bu sırada evlerine gitmek üzere yoldan geçen İlçe Jandarma Komutanlığında görevli iki personel, araçlarını durdurarak yaşlı adamın yardımına koşmuştu.

Bir jandarma personeli trafiği kontrol ederken diğeri de yürümekte zorluk çeken adamı sırtına alarak yolun karşısına kadar taşımıştı. Bu anlar, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları tarafından görüntülenmiş, ardından görüntüleri temin eden ajanslar tarafından basına servis edilmişti. Basında çıkan olay ise tüm kamuoyunun takdirini toplamıştı.

Yorumlar (0)