Yaşıtları gerçek otomobile yatırım yaparken o oyuncak araba alıyor

Bursa’da mühendislik yapan Volkan Özvatan, 5 sene önce başladığı koleksiyonculuğa devam ediyor. Yaşıtları ev ve gerçek araba alırken Özvatan, oyuncak araba almayı tercih ediyor.  

YAŞAM 04.02.2022, 12:21 04.02.2022, 12:26
Yaşıtları gerçek otomobile yatırım yaparken o oyuncak araba alıyor

Bursa’da bir firmada mühendis olarak çalışan Volkan Özvatan, 5 sene önce çocuğunun doğum günü için oyuncak araba aldı. Ardından aklına koleksiyonculuk gelen Özvatan o gün hobiye dönüştürdüğü oyuncak araba satın alma işini 5 senedir sürdürüyor.  



Farklı ülkelerden araba alıyor 

Türkiye’nin her şehrinden ve hatta dünyanın farklı ülkelerinden oyuncak araba alan Özvatan, gerçek otomobillerin birebir aynısı olan küçük arabaları topluyor. Bazı oyuncak arabalar, oyuncak firmaları tarafından lisanslı olarak üretiliyor ve hemen satılıp tükeniyor. Bu araçları çıktığı gibi alanlar, koleksiyonuna katıyor. 



1500 adet arabası var 

Küçük araba koleksiyonunda 1500 adet parça bulunan Volkan Özvatan, sınırlı sayıda üretilen arabaları alarak seneler içinde bunların değerine değer katılmasını bekledi. Şu anki değeri 150 bin TL olarak koleksiyonun 10 sene sonraki değerinin milyonları bulması bekleniyor. Satın aldığı araçları özel kutularda saklayan ve onlara gözü gibi bakan Özvatan, bazen arabalarını açık artırmayla satıp hayır kurumlarına da yardımda bulunuyor. Eşi rahatsızlanınca araçları satıp hayır işlerine yatırdığını belirten Özvatan, bu koleksiyonun çocuğuna miras kalacağını aktarıyor. 

Yorumlar (0)