Yaşarken öldürdüler, sebebi koyun çıktı!

Bolu'da lokanta sahibi Ercan Kurt, yaşarken "öldüğü" yönünde anonsu duydu, soluğu belediyede aldı. Anonsun, bir çalışanı tarafından yaptırıldığını öğrendi.

YAŞAM 16.11.2019, 18:02 17.11.2019, 01:36
Yaşarken öldürdüler, sebebi koyun çıktı!

Bolu'nun Mengen ilçesi, benzeri zor görülecek bir olaya tanıklık etti. Lokanta sahibi ve 2 çocuk babası Ercan Kurt, lokantasının başındayken belediye hoparlöründen "öldüğünü" ve ölüsünün ikindi namazını müteakiben defnedileceğini duydu.

Adli işlem yapılacak

Olay üzerine şok geçiren Kurt, soluğu belediyede aldı ve ölmediğini ispatlayarak bunun anonsunun yapılmasını istedi. İlk anonsun üzerinden yarım saat geçtikten sonra yapılan ikinci anonsta, Ercan Kurt'un hayatta olduğu duyuruldu. Anonsta, Kurt'un öldüğü yönündeki sahte ihbarı yapan kişi hakkında adli işlem yapılacağı da belirtildi.

Ercan Kurt, belediyeden ayrılıp lokantasına döndüğünde ölmediğini öğrenip sevinçten lokantaya koşan sevdikleri tarafından karşılandı.

Anonsun sebebi iddia çıktı!

Anonsun sebebinin, Ercan Kurt'un lokantasında çalışan Adnan isimli bir garsonla arkadaşı Serdar Uğur'un girdiği bir iddia olduğu öğrenildi. İki kişinin bir koyun için girdiği iddia hakkında konuşan Serdar Uğur; niyetlerinin şaka yapmak olduğunu, Adnan tarafından kendisine bir kağıt verildiğini ve bunu belediyeye veremeyeceğini söylediğini, kendisi de verebileceğini iddia ettikten sonra ölüm ilanı olduğunu fark ettiğini söyledi.

Uğur, girdiği iddia üzerine belediyeye gittikten sonra "Kağıdı anonscu arkadaşa verdim. Hatta ‘Bu bizim Ercan mı?’ diye sordu. Ben de ‘yok’ dedim. ‘Bu cenaze Ankara'dan gelecek’ dedim. Ondan sonra kağıdı verdim. İkindi namazında gömüleceğini söyledim. Yalandan yere de Adnan'a telefon edip, ‘Bu cenaze ne zaman kılınacak?’ diye sordum. O da yalandan ‘İkindi namazında kılınacak’ dedi. Böylece ilanı verdim" ifadeleriyle olayı nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.

"Ercan ağabeyin çok seveni varmış"

Uğur, yaptığından oldukça pişman olduğunu belirtti ve ilanı verdikten sonra Ercan Kurt'u gördüğünü, sonrasında ölüm anonsunun yapıldığını belirtti. Serdar Uğur, "Ercan ağabeyin çok seveni varmış. İnşallah ömrünü de uzattık" ifadelerini kullandı.

"Baktım sağım, şaşırdım kaldım!"

Ölüm anonsu yapılan ve oldukça şaşırdığını dile getiren Ercan Kurt, "Baktım sağım, şaşırdım kaldım" diye konuştu. Kurt, "Böyle saçmalık olur mu? Bütün millet dükkana yığıldı. Sağ olduğumu söylüyorum. Herkes şaşırdı. Ben de inanamadım. Milleti sakinleştirmeye çalıştılar. Ölme gibi bir durumum yok. İşimin başındayım. Ben neden yapıldı anlayamadım. Şaka yapmış, gidip ilan vermiş. Bunları yapanlardan şikayetçiyim. Adam şaka yapmış bütün Mengen'i yığdı dükkanın önüne" ifadeleriyle kendisi hakkında ölüm ilanı verenlerden şikayetçi olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)