Yasak ilişki cinayetinde kan donduran detaylar

Gaziantep’te yaşanan yasak ilişki cinayetinde S.Ö’nün ilişki yaşadığı Mesut Oğultekin’den kurtulmak için eşi A.Ö’yü azmettirdiği ve A.Ö ile H.Ö’nün, Oğultekin’nin kafasını taşla ezip öldürdüğü ortaya çıktı.

YAŞAM 05.04.2021, 10:56 05.04.2021, 13:10
Yasak ilişki cinayetinde kan donduran detaylar

Söz konusu olaya ilişkin iddianamede yer alan detaylara göre ise Oğultekin’in kafasını taşla ezen A.Ö ile H.Ö’nün, eylemi gerçekleştirdikten sonra maktulün ölmesi için başında bekledikleri belirtildi.

Yakınları kayıp başvurusunda bulunmuştu

Gaziantep’te meydana gelen olayda 11 Şubat günü evinden çıkan ancak bir daha geri dönmeyen Mesut Oğultekin’in yakınları kayıp ihbarında bulunmuş yapılan aramalar neticesinde ise Oğultekin’in cansız bedeni 16 Şubat günü ormanlık bir alanda bulunmuştu.

Kafası taşla ezilerek öldürüldüğü tespit edilen Oğultekin cinayetini aydınlatmak için çalışma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), cinayetin yasak ilişki nedeniyle işlendiğini ortaya çıkarmıştı. Daha sonra ise A.Ö. suçunu itiraf etmiş ve Oğultekin’i karısıyla ilişki yaşadığı gerekçesiyle öldürdüğünü söylemişti.

İddianamenin detaylarına ulaşıldı

Söz konusu hadiseye ilişkin soruşturmasını tamamlayan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuksuz sanıklar A.Ç., K.A., O.E. ve S.Ö. ile tutuklu sanıklar A.Ö., H.Ö hakkında ‘öldürmeye yardım etme, öldürmeye azmettirme ve tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme’ suçlarının işlendiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırladı.

İddianamede S.Ö’nün uzun bir süre ilişki yaşadığı Mesut Oğultekin’den kurtulmak amacıyla kocasını eşini onu öldürmesi için azmettirdiği ifadeleri yer alırken. S.Ö’nün ilişkiyi bitirmek istemesine rağmen Oğultekin’in fotoğraflarla şantajda bulunarak ilişkiyi zorla devam ettirdiği belirtildi.

Öte yandan sanıkların yargılanmalarına ilerleyen günlerde başlanacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)