Yasak dinlemediler! Meşaleli ve mesafesiz asker uğurladılar

İstanbul'un Beykoz ilçesinde yasağa rağmen asker uğurlaması için dışarı çıkan kişilerin, meşale yaktıkları ve sosyal mesafe kuralına riayet etmeden eğlendikleri fark edildi. 

YAŞAM 04.07.2020, 14:15 04.07.2020, 14:16
Yasak dinlemediler! Meşaleli ve mesafesiz asker uğurladılar

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında normalleşme sürecine geçildi. Söz konusu sürecin başlamasıyla birlikte vatandaşların rehavete kapıldıkları, bu nedenle günlük vaka sayılarının arttığı görüldü.

Vatandaşlar, yasak olmasına rağmen toplu halde asker uğurlama etkinliklerine katılmaya devam ediyor. Bu etkinliklerde sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet edilmediği görülüyor.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde dün yine asker uğurlaması yapıldığı fark edildi. Bir grup, araç konvoyu yaparak trafiği durdurdu. 

Konvoyda bulunan kişilerin, askere gidecek kişiyi aralarına aldıkları görüldü.

Grupta bulunan kişiler hem meşale yaktılar hem de magandalık yaparak silahlarıyla ateş açtılar.

Daha sonra otomobillerine binen kişilerin, pencerelerden dışarı sarkarak gittikleri fark edildi.

Bunun üzerine devriye ekipleri, söz konusu konvoyu durdurdu. Asker uğurlamasına katılan kişiler ile polis memurları arasında gerginlik yaşandığı görüldü. 

Polis memurları tarafından beş kişiye "sosyal mesafe" kuralına riayet etmedikleri için toplam 9 bin 540 TLceza verilirken, bir kişiye de "trafiği riske atmak" suçundan cezai işlem uygulandı. 

Bakan Koca uyarmıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine uyulmadan düzenlenen asker uğurlamalarına dair haberler ile daha fazla karşılaştıklarına dikkat çekmişti. 

Bakan Koca, toplu halde asker uğurlamalarına katılanların kendilerine iyilik yapmadığını, hatta arkadaşlarına da arkadaşlık etmediklerini belirtmişti. 

Koca, bu kişilere "arkadaşlarının askerliğe koronavirüse yakalanarak başlamalarını isteyip istemediklerini" sorusunu yönelterek tepki göstermişti.

Yorumlar (0)