Yasak aşk cinayetinde 38 yıl hapis cezası!

Kocaeli Kandıra'da 3 yıl önce eşiyle yasak aşk yaşadığı iddiasıyla fırıncı sahibi bir şahsı 6 el ateş ederek vuran sanığa 38 yıl hapis cezası verildi.

YAŞAM 16.06.2020, 23:58
Yasak aşk cinayetinde 38 yıl hapis cezası!

8 Ağustos 2017'de Kocaeli Kandıra'da gerçekleşen olayda Hasan Y. eşi ile yasak aşk yaşadığını iddia ettiği Cevat Taşdelen'in fırınına gitti. Fırına girince eşi Ümmühan Y. ve Cevat Taşdelen'e silahını uzatan Hasan Y., 6 el ateş edip olay yerinden hızla uzaklaştı.

Meydana gelen saldırıda Cevat Taşdelen yaşamını yitirirken, Hasan Y.'nin eşi Ümmühan Y. ise yaralandı. Olayın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan Hasan Y., tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Avukatı tarafından tahliyesi istendi

Olaya ilişkin Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine bugün devam edildi. Duruşma için Hasan Y. SEGBİS aracılığıyla bağlandı, taraf avukatları da duruşmada hazır halde bulundu. Sanık Hasan Y, olayın gerçekleşmesinden dolayı üzüntü ve pişmanlık duyduğunu ifade ederek takdiri mahkemeye bıraktığını ifade etti. Sanığın avukatı ise ortada bir aldatma olayının olduğunu söyleyerek Hasan Y.'nin tahliye edilmesini istedi.

38 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Y.'yi Cevat Taşdelen'e karşı işlediği kasten adam öldürme suçundan 25 yıl, eşine karşı ise 'eşe kasten öldürme' suçu işlemesi fakat teşebbüs aşamasında suçun kalması nedeniyle 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bununla birlikte sanığa 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a muhalefet etmek suçundan da 10 ay hapis cezası ve 500 TL ise idari para cezası verildi.

Yorumlar (0)