Yasağı delen vatandaş: Otobüsler çalışıyor diye çıktım!

İstanbul'un Fatih ilçesinde sokağa çıkma yasağını delen bir vatandaş, bakkal ve marketlerin açık olduğunu, otobüslerin de çalıştığını, bu nedenle dışarı çıktığını söyledi. 

YAŞAM 05.12.2020, 12:15 06.12.2020, 17:38
Yasağı delen vatandaş: Otobüsler çalışıyor diye çıktım!

Türkiye'de sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İstanbul'un Fatih ilçesinde polis ekipleri, bu konudaki denetimlerine devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı dâhilinde vatandaşları denetleyen polis ekipleri, söz konusu vatandaşlara sokağa çıkabilmek için izin belgesine sahip olup olmadıklarını sordu.

Bahane sıraladı

Polis ekipleri, denetleme kapsamında S.K. adındaki bir vatandaşı durdurdu. S.K.'nin izin belgesine sahip olmadığını anlayan polis ekipleri, vatandaş hakkında işlem yapılacağını söyledi. Fakat S.K.'nin cezadan kaçmak için bahane sıralamaya başladığı fark edildi. 

3 bin 150 lira ceza...

S.K.'ye izin belgesi almadan sokağa çıktığı için polis ekipleri tarafından 3 bin 150 lira ceza kesildi. 

Para cezasına karşı çıkan S.K. izin almadan sokağa çıktığını kabul etti. Sokağa çıkma yasağını işittiğini ancak bakkal ve marketlerin açık olduğunu belirten S.K. otobüslerin de çalıştığını, bu nedenle sokağa çıktığını söyledi.

"Tezgâhımı açıp çalışmak istedim"

S.K. çantasında malzemelerinin bulunduğunu belirterek, yalnızca tezgâhını açıp çalışmak istediğini ifade etti. Otobüs durağının evine iki dakikalık mesafede bulunduğunu ifade eden S.K. otobüsleri görünce dışarı çıktığını aktardı.

"Kulaklık ve şarj aleti satıyorum"

Şarj aleti ve kulaklık sattığını belirten S.K. vatandaşların ihtiyacı olur diye dışarı çıktığını kaydetti. Polis ekipleri, cezayı kestikten sonra S.K. isimli vatandaşı evine yolladı. 

Yorumlar (0)