Yarın takdir belgesi alacaktı!

Soba faciasında ölen 12 yaşındaki Seda Kesikbaş, yarın karnesini ‘takdir’ belgesiyle alacaktı.

YAŞAM 16.01.2020, 13:33 16.01.2020, 13:42
Yarın takdir belgesi alacaktı!

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Gerzele Mahallesi 103. Sokak’taki evlerinde sobadan sızan zehirli gaz yüzünden yaşamını yitiren ikizlerden 12 yaşındaki Seda Kesikbaş, yarın başarı notlarıyla dolu karnesini takdir belgesiyle birlikte alacaktı.

Nasıl oldu?

Tekstil atölyesinde çalışan anne Pervin Kesikbaş ve boyacılık işleri yapan baba Hüsamettin Kesikbaş evdeki kömür sobasını yakarak işe gitti. İşe giden anne ve baba bir süre sonra kızlarını telefon ile arayarak kontrol etmek istedi fakat 3 kız kardeş anne ve babalarının aramalarını cevapsız bırakınca anne Pervin Kesikbaş yakınlarını arayarak evlerini kontrol etmelerini istedi. Ailenin bir yakını anneden gelen telefon üzerine eve gittiğinde 12 yaşındaki ikizler Sude ve Seda ile 8 yaşındaki Sena’yı hareketsiz hâlde buldu. Aile yakını karşılaştığı manzara üzerine durumu 112 Acil servise bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulanslar, üç kız kardeşi Servergazi Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ikiz kardeşlerden Seda Kesikbaş yaşamını yitirirken, diğer kardeşler ise yoğun bakıma alındı.

Küçük kız yarın takdirname ile karne alacaktı

Soba zehirlenmesi yüzünden yaşamını yitiren 12 yaşındaki Seda Kesikbaş’ın öğrenim gördüğü Hayıseverler Ortaokulu’nda ise büyük üzüntü yaşanıyor. Seda Kesikbaş vefat etmeseydi yarın sınıf arkadaşları ile birlikte karnesini alacaktı. 8. sınıfta okuyan seda Kesikbaş’ın başarı notları ile dolu karnesini takdir belgesi ile birlikte alacağı öğrenildi. Sınıfında da çok sevilen bir öğrenci olan Seda Kesikbaş’ın ani ölümü sınıf arkadaşları ile birlikte öğretmenlerini hüzne boğarken, acı olayın ardından okuldaki görevli rehberlik öğretmenleri Seda Kesikbaş’ın sınıf arkadaşlarına psikolojik destek verdi.

Diğer iki kız kardeşin durumu

Soba zehirlenmesinden çok fazla etkilenmiş hâlde hastaneye kaldırılan ikizlerden Sude Kesikbaş ile 8 yaşındaki kardeşi Sena Kesikbaş’ın tedavilerine ise Denizli Devlet Hastanesi yoğun bakımında devam edildiği bildirildi.

Kardeşlere yoğun bakımda oksijen tedavisi yapıldığı ve bilinçlerinin açık olduğu bilgisi verildi. Kardeşlere henüz ablalarının vefat ettiğinin söylenemediği belirtildi. Yaşamını yitiren 12 yaşındaki Seda Kesikbaş’ın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yorumlar (0)