Yaren leylek ile balıkçı Adem amcanın 11'inci buluşması

Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesindeki Uluabat Gölü'nün kıyısında bulunan kırsal Eskikaraağaç Mahallesi'nin maskotu olan 'Yaren' isimli leyleğin, göç döneminde bu sene de bölgeye gelmesi mutlulukla karşılandı. Yaren leylek ile balıkçı Adem Yılmaz 11. senede de bir araya geldi

YAŞAM 07.03.2022, 19:58
Yaren leylek ile balıkçı Adem amcanın 11'inci buluşması

Karacabey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Yaren leylek ile balıkçı Adem Yılmaz 11. senede de Eskikaraağaç Mahallesi'nde bir araya geldi. 'Leylek köyü' olarak adlandırılan mahalledeki gölde balıkçılık yapan Adem Yılmaz, Yaren leylekle birlikte kayığında senenin ilk buluşmasını gerçekleştirmiş oldu.



"Tıpkı La Fontaine masallarındaki gibi..."

Uluabat Gölü kıyısındaki Eskikaraağaç Mahallesi'ne gelen Başkan Ali Özkan da büyük buluşmada ikiliyi yalnız bırakmadı.

Balıkçı Adem'in 11 sene evvel Yaren leylekle büyük bir dostluk kurduğunu kaydeden Özkan, "Tıpkı La Fontaine masallarında olduğu gibi birlikte balığa gidiyorlar. Herkes Yaren'in köyü ziyaret edip etmeyeceğini merak ediyordu. Sonunda büyük buluşma yine gerçekleşti. Adem amca mutluluktan havaya uçtu. Onun bu gülümsemesi paha biçilemez." şeklinde konuştu. 

"O benim her şeyim"

Yılmaz da dünden bu yana çok büyük bir heyecan yaşadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yeren kayığıma iniş yaptı ve büyük bir mutluluk yaşadım. İnşallah 6 ay boyunca balık avlayacağız ve arkadaşlık yapacağız. Ona kavuştuğum için çok mutluyum. Köylüler de aynı şekilde mutlu oldular. Onu çok seviyorum. O benim dostum, arkadaşım, parçam... Birlikte balık tuttum ve karnını doyurdum."

"Yaren ile birlikte son cemre de düştü"

Fotoğraf tutkunu Alper Tüydeş ise herkesin büyük bir merakla beklediği buluşmanın 11. senede de gerçekleştiğini dile getirdi. Yaren leyleğin dün ilk olarak yuvasına konduğunu aktaran Tüydeş, "Yaren leylek, balıkçı Adem amcamızın kayığına iniş yaptı. Yaren ile beraber artık son cemre de düşmüş oldu Türkiye'ye." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)