Yaralı yavru saksağanı iyileştirip eğitti: Bir saniye yanından ayrılmıyor

Çorum’un Kargı ilçesinde çay bahçesi işletmeciliği ile uğraşan Akif Kurt’un, tedavisini yaptığı yavru saksağan, uçmayı öğrenmesine rağmen bir saniye için bile olsun olsun yanından ayrılmıyor. 

YAŞAM 12.07.2021, 16:09 13.07.2021, 10:57
Yaralı yavru saksağanı iyileştirip eğitti: Bir saniye yanından ayrılmıyor

Çorum'da bir işletme sahibi olan Akif Kurt, bir arkadaşının çocuğunun 4 ay önce bulup getirdiği yaralı saksağan yavrusunun tedavisini ve bakımını üstlendi. 

Bir saniye yanından ayrılmıyor

Saksağanın tedavisini ve bakımını üstlenen Akif Kurt, yavru saksağan sağlığına kavuştuktan sonra onu eğitmeye başladı. 'Çirkin' adı verilen saksağan, özenle beslenirken müşteriler tarafından da fazlasıyla sevildi. Çocuklar tarafından özellikle görülmeye gelinen ve işletmenin maskotu durumuna gelen saksağan, bir saniye olsun Akif Kurt'un yanından ayrılmıyor.  

"Müşterilerimizin dikkatini çekiyor" 

İşletmeci Akif Kurt, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Ala karga ya da saksağan olarak da halk arasında bilinen bir kuş. Yavruyken bir arkadaşımızın çocuğu kedinin ağzından çıkarıp almış. Geldiğinde yaralı haldeydi. Elimizden geldiğince tedavi etmeye çalıştık. Genel durumu şu an gayet iyi, büyüdü. Buradan ayrılmıyor, yanımızdan ayrılmıyor. İşletmemizin maskotu haline geldi aynı zamanda. Özellikle müşterilerimizin çocuklarının ilgisini çekiyor. Hayvanları sevmek gerekiyor"

İsmi söylendiğinde uçup omuza konan Çirkin isimli saksağanın, müşterilerin masa üzerine koyduğu bozuk paralarla da oynamayı sevdiğini dile getiren işletme sahibi Akif Kurt, "Çirkin’e alıştım. İkimiz de şu an halimizden memnunuz" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)