Yaralı şahıs motorla kaçtı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İstanbul’da borç meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada yaralanan Mehmet Özçalkap, bıçaklı kavgada kendisini yaralayan katil zanlısı Halit K.’nın motosikletine binerek kaçtı. Yaralı vaziyette kilometrelerce giden Özçalkap, bir süre sonra motordan inip yürümeye başladı. Kısa bir sürenin ardından yere yığılan genç hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

YAŞAM 19.07.2021, 12:26 19.07.2021, 12:48
Yaralı şahıs motorla kaçtı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İstanbul Kağıthane’de gece alkol aldığı bir kişiden borç meselesi sebebiyle tokat yemesinin ardından giden ve birkaç saatin ardından geri gelen 26 yaşındaki Mehmet Özçalkap bıçaklı kavgada ağır bir şekilde yaralandı. Yaralı adam, katil zanlısı Halit K.’nın motosikletine binip kaçtı ve bir süre sonra olduğu yerde yere yığıldı. Kameralara dehşet anları yansırken, kaçan katil zanlısı Halit K., Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekiplerince olaydan 3 saat sonra kıskıvrak yakalandı.

Dün saat 05.30’da meydana gelen olay Kağıthane Harmantepe Mahallesi’nde gerçekleşti. Elde edilen bilgilere göre 26 yaşında olan Mehmet Özçalkap 30 yaşındaki Halit K. ile buluştu.

Birlikte bir şeyler yiyerek alkol alan ikili kısa bir sürenin ardından borç verme meselesi sebebiyle tartışma yaşadı. Tartışmanın büyümesinin ardından Özçalkap Halit K.’dan tokat yiyerek bulundukları yerden ayrıldı.

Yaralı olarak motorla kilometrelerce yol gitti

Olaydan yaklaşık olarak 3 saat geçtikten sonra Özçalkap, Halit K.’yı arayıp bulunmuş olduğu yerin konumunu istedi. Bir zaman sonra Özçalkap sokağa gelerek, Halit K.’ya bıçaklarla saldırmaya başladı.

Bıçakla Halit K.’nın da karşılık vermesinin ardından çıkmış olan kavgada Özçalkap, vücudunun çeşitli bölgelerinden ağır bir şekilde yara aldı. Güvenlik kameralarına dehşet anları anbean yansıdı.

Olay sonrası ikili birbirlerinden uzaklaşırken, Özçalkap katil zanlısının motoruna binip kaçmaya başladı.

Yaralı olarak kilometrelerce yol giden Özçalkap, Dereboyu Caddesi üzerinde motosikletinden inip sokak üstünde yürümeye başladı.

Kağıthane polisi adım adım izini sürdü

Genç, kısa bir süre sonra yere yığıldı ve kaldırılmış olduğu Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılmış olan bütün müdahalelere karşın kurtarılamadı. Olay sonrası ihbarın ardından Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Yaşamını kaybettiği görülen şahsın görüldüğü sokaktaki motosiklet ve üstündeki kanları gören ekipler, güvenlik kameralarını inceledi. Motosikletin plakasından yola çıkın Kağıthane polisi Halit K.’ya ulaştı ancak Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi’ndeki kayıtlı adresine gittiği zaman kendisine ulaşamadı.

Annesinin evinde yakalandı

Kişinin dedesinin Harmantarla Mahallesi’nde bir evde kaldığı bilgisine ulaşılmasının ardından ekipler adrese giderek, binanın merdivenlerinde ve sokakta kan izleri olduğunu belirledi. Binanın kameralarını inceleyen ekipler gencin yaşamını kaybettiği kavganın görüntülerine ulaştı. Çalışmaları sürdüren Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekiplerince, eve tekrar gelmediği belirlenen Halit K.’yı annesinin Yeşilpınar’daki evinde kıskıvrak yakaladı.

“Borç meselesinden dolayı kavgaya tutuştuk”

Gözaltına alınan katil zanlısı şahıs hastanede sağlık kontrolünden geçirilmesi sonrası emniyete götürüldü. Büroda ifadesine başvurulan Halit K., borç verme meselesinden dolayı Mehmet Özçalkap ile kavgaya tutuştuklarını ve gece oturup bir şeyler içtiklerini, ardından kendisinin tokat attığını ve Mehmet’in giderek 2-3 saatin ardından konum isteyip tekrar geldiğini ve tartışmaya tutuştuklarını kaydetti. Kavgaya dönüşmesinin ardından Mehmet’in bıçak alıp kendisine saldırdığını, Mehmet’in elindeki bıçağı alıp kendisini korumak maksadıyla salladığını ve bacağından yara aldığını, kendisinin de yaralandığını kaydetti.

Katil zanlısı şahıs işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi

Bununla birlikte emniyette “ateşli silahlar kanununa muhalefet” ve “uyuşturucu madde kullanmak” suçlarıyla 3 tane kaydı bulunan Halit K. “Kasti olarak adam öldürme” suçuyla adli işlem yapılması sonrası adliyeye sevk edildi. Yaşamını yitiren Mehmet Özçalkap’ın ise 5 tane “uyuşturucu madde kullanmak” suçuyla kaydının bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)