Yanlış antibiyotik kullanımı, genç kadının hayatını zindana çevirdi!

Samsun'da antibiyotiklere karşı alerjisi olan genç kadının, acil serviste verilen serumun sonrasında hayatının altüst olduğu öne sürüldü. İlk olarak tanınmaz duruma gelen genç kadın, şimdi ise görme kabiliyetini yitirmemek için kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

YAŞAM 02.01.2021, 22:57 03.01.2021, 17:38
Yanlış antibiyotik kullanımı, genç kadının hayatını zindana çevirdi!

Bahsi geçen olay, Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde bulunan Gazi Devlet Hastanesi'nde 8 Şubat 2020 tarihinde yaşandı. 

Aktarılan bilgilere göre, 31 yaşında olan Çilem Kelleci, idrar yolu enfeksiyonu şikayeti ile hastaneye başvurdu.

Doktorlara, antibiyotiklere karşı alerjisi olduğunu belirttiğini öne süren Kelleci, buna karşın kendisine 3 ilaç bulunan bir serumun verildiğini iddia etti. 

Verilen serumun ardından derisinde pullanma ve gözlerinde görme kaybı yaşandığını ileri süren genç kadın, ölümün eşiğinden döndüğünü kaydederek, kendisine antibiyotik veren doktordan ve hastaneden şikayetçi oldu.

Kelleci’nin tedavisi sürdü ve söz konusu pullanmalar büyük oranda iyileşti. Görme hususunda sıkıntı yaşayan Kelleci'nin dava süreci devam ederken, sağ gözünü tamamıyla kaybetti.



Ameliyat için 92 bin lira isteniyor

İstanbul'da ve Samsun'da bulunan üniversite ve devlet hastanelerine tedavi için başvuran genç kadına, gözünün tamamen alınması gerektiği belirtildi. Özel bir kuruma da tedavi için başvuran genç kadına, gözünün alınmasının şart olmadığı ve yeniden görebilmesi için ameliyat masraflarının 92.000 TL olduğu söylendi. Kelleci, davanın neticelenmemesinden dolayı maddi olanaklarının kötü olduğunu kaydederek, tedavisi için yardımseverlerden destek istedi.

Yorumlar (0)