Yangından kurtulan tavşana anne şefkati ile bakıyorlar

Osmaniye'de 28 Temmuz tarihinde başlayan orman yangınından kaçarak kurtulan tavşanın sığındığı aile, ona 'Pamuk' ismini vererek beslemeye başladı.

YAŞAM 11.08.2021, 23:02 12.08.2021, 17:47
Yangından kurtulan tavşana anne şefkati ile bakıyorlar

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde başlayan ve Kadirli ilçesine bağlı Karatepe köyüne dek yayılan orman yangını esnasında Karatepe köyü Çakıcılar Mahallesi üzerindeki evlerinin önünde bir tavşanın yattığını gören Ergun ve Hacer Bozan, hayvanı evlerine alarak yiyecek ve su verdi.

'Pamuk' ismini verdikleri tavşana 4 gündür anne şefkati ile bakan Bozan çifti, hayvan koruma derneklerini arayarak tavşanın sahiplendirilmesini talep etti.

"Yangından kaçmıştı"

Yangının ardından gece yarısı evin önündeki yolda beyaz bir şeyin yattığını gördüğünü dile getiren Ergun Bozan, "Ben ilk olarak köpek sandım. Yaklaştığımda baktım ki tavşan. Yanına gittiğimde benden kaçmadı. Ayakları falan simsiyahtı, muhtemelen yangından kaçmıştı." dedi.

"4 gündür besliyoruz"

Hayvanı, komşularının köpekleri saldırmasın diye evine aldığını aktaran Bozan, "Eşim, hayvan koruma derneklerine ulaşmış, onlar da bize dönüş yapacaklarını söylemiş. Çok ürkek bir hayvan fakat bize alıştı. 4 gündür besliyoruz." şeklinde konuştu.

3 gün sürmüştü

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz günü çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü yakınlarına dek yayılmış, yangın 3 gün sonra kontrol altına alınmıştı.



Yorumlar (0)