Yangında kurtarılan kediyi İzmir itfaiyesi sahiplendi

İzmir'de yangından kurtarılmasının ardından sahibinin alamayacağını bildirdiği kedinin bakımını itfaiye personelleri üstlendi.

YAŞAM 18.06.2021, 00:17 18.06.2021, 16:15
Yangında kurtarılan kediyi İzmir itfaiyesi sahiplendi

Buca ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi üzerindeki bir polyester imalathanesinde meydana gelen yangında, itfaiye personelleri, imalathane sahibi ile kedisi Minnoş'u mahsur kaldıkları yerden kurtarmayı başardı.

Bir saat boyunca oksijen tedavisi yapıldı

Söz konusu yangında dumandan etkilenen ve vücudunda yanıklar meydana gelen Minnoş'a İzmir itfaiyesi, olay mahallinde bir saat boyunca oksijen tedavisi yaptı.

Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne getirilen Minnoş, solunum sistemindeki hasar sebebi ile başlanan kuvöz tedavisinin akabinde normal yollarla nefes almaya başladı.

Vücudunda bulunan yanıklar da iyileşen Minnoş sağlığına kavuştu fakat yangından etkilenen ve tedavisi devam eden sahibi, kediyi alamayacağını söyledi.

İtfaiye ekibi tarafından teslim alınan Minnoş, Konak ilçesinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na getirildi.

"O bizim maskotumuz oldu"

İtfaiye Aydın Mutlu, basın mensuplarına, Minnoş'un kurtarıldığı yangında görev yaptığını, arkadaşlarının onu yaşama döndürmek için bir saate yakın olay mahallinde müdahalede bulunduğunu söyledi. 

Minnoş'un iyileşebilmesi için veteriner hekimlerin de çok çaba sarf ettiğini anlatan Mutlu, şöyle konuştu:

"Neyse ki sağlığına kavuştu. Sahibi onu almak istemeyince biz sahiplendik. Minnoş ilk değil, son da olmayacak. Merkez istasyonumuzda 2 köpek ve 30 kedi var. Biz hem kurtarıyoruz hem de sahipleniyoruz. Minnoş artık bizim maskotumuz."

"O artık bize emanet"

İtfaiye Bahar Akdağ ise meslek yaşamı boyunca yangın veyahut kazalardan birçok hayvan kurtardığını dile getirdi.

Minnoş'u kucağına aldığı an aklına o gece oluşan yangının geldiğini aktaran Akdağ, "Mesleğimizin kutsal olduğunu düşünüyorum. Biz de doktorlar gibi hayat kurtarıyoruz. Üstelik yalnızca insanları değil, hayvanları da kurtarıyoruz. Minnoş da artık bize emanet." dedi. 

Yorumlar (0)