Yangın bir köyü yok etti! Tüm evler kül oldu

Artvin'in bir köyünde çıkan yangın söndürülürken, 35 hanenin kül olarak kullanılamaz duruma geldiği bildirildi. 

YAŞAM 08.07.2020, 09:13
Yangın bir köyü yok etti! Tüm evler kül oldu

Yangın, dün Artvin'in Yusufeli ilçesinde çıkmıştı. Dokumacılar köyündeki yangın kısa süre içerisinde bütün köye sıçramıştı.

Nedeni henüz tespit edilemeyen yangın için köye itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Artvin AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Müdürlüğü ekipleri gönderilmişti. 

Ekipler tarafından 4 saat boyunca yürütülen çalışma sonrası yangın söndürülürken, soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. 

Yangında hayatını kaybeden ve yaralanan biri olmadığı belirtilirken, ilk tespitlere göre 35 hane kullanılamaz duruma geldi. İki büyükbaş hayvan da öldü. 

Türk Kızılay Artvin Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından köyde yaşayan vatandaşlara su ve yiyecek dağıtımı gerçekleştirildi.

Bölgede hasar tespit çalışmaları yürütülürken, Kaymakam Ömer Faruk Özdemir bu çalışmaları denetledi.

Kaymakam Özdemir, köyde yaşayan vatandaşlarla sohbet etti. 

"Evlerin hepsi yandı"

Vali Yılmaz Doruk da yangının çıktığı köye gelerek denetim gerçekleştirdi. Oldukça büyük bir felaketi atlattıklarını kaydeden Vali Doruk, köyde 35 civarında hanenin bulunduğunu ve büyük bir yangın çıktığını hatırlattı. 

Doruk, cami dışında tüm binaların kül olduğunu aktararak, binaların ahşap olması nedeniyle yangının hızlıca büyüdüğünü ve evlerin hepsini kullanılamaz duruma getirdiğini söyledi. 

"Elektrik kontağı nedeniyle çıkmış olabilir"

Söz konusu yangının kullanılmayan bir binadaki elektrik kontağı nedeniyle çıkmış olabileceğini ifade eden Doruk, tespit çalışmalarının sürdüğünü ve yangının nedenini bu çalışmaların ardından kesinleştireceklerini anlattı.

Doruk, yangın mağduru olan vatandaşların yiyecek ve barınma gereksinimleri için çalışma yürütüldüğünü belirterek, mezrada kalmak isteyen vatandaşlar için gerekenin yapılacağını ekledi. 

Yorumlar (0)