Yalova’da hastanın dalağı kargoda kayboldu!

Yalova’da bir hastanın test amacıyla İstanbul’a gönderilen dalağı Sağlık Bakanlığı’nın kargolama koşullarına uygun olarak gerçekleştirilmeyip standart kargo ile yollanınca, kargo yolda patladı. Hastanın dalağının çöpe atılması üzerine hasta, avukatıyla suç duyurusunda bulundu.

YAŞAM 01.02.2021, 12:30 02.02.2021, 09:08
Yalova’da hastanın dalağı kargoda kayboldu!

Yalova’da özel bir hastanede, bir hastanın test amacıyla İstanbul’a gönderilen dalağı kargonun patlaması sonucu çöpe atıldı. Hasta durumu öğrenince hastane hakkında Sağlık Bakanlığı’nın kriterlerinin dışında kargolama yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Olay Yalova Çiftlikköy ilçesinde meydana geldi. Ahmet Kıral, karın ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye gitti. Kıral’a dalak büyümesi teşhisi koyuldu ve 10 Kasım 2020’de ameliyatı yapıldı. İstanbul’da bir hastanenin patoloji servisine test amacıyla kargolanan dalağın kargo esnasında patlayınca çöpe atıldığı iddia edildi.

Ahmet Kıral test sonucuna bir türlü ulaşamayınca ameliyatla alınan dalağın kargo sürecinde koyulmuş olduğu karton kutuda patladığını ve bundan dolayı çöpe atıldığı bilgisine ulaştı.

Standart kargo ile yollanmış

Kıral, dalağının bakanlığın koyduğu şartlar dışında “Standart kargo” ibaresi kullanılarak gönderildiğini öğrenince soluğu savcılıkta aldı.

Hastane tarafından mağdur edildiğini ifade eden Kıral, hastalığını hala öğrenemediğini ifade etti. Dalak büyümesi teşhisiyle dalağının alındığını söyleyen hasta, “Ameliyat olmamın ardından dalağım patolojiye gönderildi. Karton kutunun içine koyarak kargoya verilmiş. Karton kutu içinde dalak patlayınca çöpe atılmış. Benim dalağım nerede?” dedi.

"Kargo patlayınca çöpe atmışlar"

Hastanın oğlu Ünal Kıral ise 15 günün ardından test sonuçların çıkmamasının ardından durumdan şüphelendiğini aktardı. Bu süreçte hastanenin kendisini oyaladığını söyleyen Kıral şu ifadeleri kullandı:

“Bir sabah beni arayarak dalağımın kaybolduğunu söylediler. Dalağın, kargo firmasınca taşınırken kargonun patlaması üzerine çöpe atıldığını öğrendim. Bunun fotoğrafları da var. Sıradan bir eşya taşınırken ne yapılıyorsa o muamele yapılmış. Kendilerine sormak istiyorum. Bir insan organı kutuda nasıl taşınır? Bunun sorumlusu her kim ise peşini bırakmayacağız. Babam hiçbir zaman hastalığının ne olduğunu öğrenemeyecek. Hastane ise bize, ‘Babanız bizde yaşamı boyunca sigortalı olacak’ diyerek yüzsüzlük yapmayı sürdürüyor. Bunun peşini bırakmayacağız. Cezasını sorumlusu kimse çekmesini istiyoruz.”

"Hastanın organı bakanlığın prosedürüne uygun olarak gönderilmedi"

Hastanın avukatı Musab Nayman ise hastanın organlarının standart kargo ile gönderilemeyeceğini söyledi. Nayman, hastanın mağdur edildiğini söyleyerek, “Bundan dolayı gerekli kanun maddelerine dayanarak suç duyurumuzu gerçekleştirdik. Tazminat davası süreci de sürmektedir. İnsanlık onuruna yakışmayan bu müdahalenin başkalarına yapılmaması için biz hareket ediyoruz.

Müvekkilimde hem maddi hem de manevi zararlar oluşmuştur. Çünkü hastanın hastalığı henüz tespit edilememiştir. Bundan dolayı müvekkilim hastane hastane dolaşmaktadır. Hastaneden olaya ilişkin maddi ve manevi talebimiz vardır.” dedi.

Hastane yetkilileri tarafından ise olaya dair açıklamanın daha sonra yapılacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)