Yalnız ev hanımlığının değil iş yerinin de ustası: Canan Usta

Kütahya Tavşanlı’da ikamet eden Canan Kutlu, çırak bulamayan eşine yardım etmeye başladı; 2 senede “usta” oldu.  

YAŞAM 09.05.2021, 11:34 09.05.2021, 17:21
Yalnız ev hanımlığının değil iş yerinin de ustası: Canan Usta

Kütahya Tavşanlı’da marangoz ustası olan Mehmet Ali Kutlu, işlerin yoğunluğundan fakat çırak bulamadığından bahsettiği sırada eşi Canan Kutlu, kendisine yardım edebileceğini dile getirmiş ve bu sayede işleri birlikte üstlenmeye başlamışlardı. Çırak bulana kadar eşine yardım etmek amacıyla marangozhaneye gidip gelmeye başlayan 3 çocuk annesi Canan Kutlu hem çocuklarını ihmal etmedi hem de 2 senede “ustayım” diyenlere taş çıkaracak seviyeye geldi.

Kısa zamanda işi öğrendi, şimdi usta oldu

2 senedir marangozhanede çalışan Canan Kutlu, eşinden kısa sürede işi öğrendi ve ustalığa terfi etti. Müşterilerin “Canan Usta’sı” olan kadın 41 yaşındaki kadın, hedefinin büyük olduğunu, işi büyütmek istediğini dile getiriyor.



KOSGEB’e başvuracak

KOSGEB’e başvuracağını ve bu şekilde hem maddi yardım alarak hem de yanına çırak alarak işleri büyüteceğini ifade eden Canan Usta, tüm gün boyunca eşiyle atölyede olduğunu fakat buna karşın çocuklarını asla ihmal etmediğini aktarıyor: “Bu alanda kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Hatta KOSGEB desteğini aldıktan sonra eşime rakip bile olabilirim.”

“Bir kadının isteyip de yapamayacağı şey yoktur”

“Eşimle birlikte mobilya imalatı alanında çalışıyoruz. 2 senedir burada kendisine yardım ediyorum. Her türlü mobilyayı kendimiz üretiyoruz. Bu işe, erkek işi diyorlar fakat bir kadının isteyip de yapamayacağı bir şey yoktur.”

Canan Usta’nın gençlere tavsiyesi var

“Gençler, yalnızca okula giderek zamanlarını öldürmesinler. Boş vakitlerini değerlendirsinler. Meslek edinsinler. Bir meslek, bir altın bilezik demektir. Bu gibi işler için ne yazık ki çırak bulunmuyor. Ardımızda yetişen yok.” 

Yorumlar (0)