Yağmurlu bir havada sığınan sokak kedisi, belediyenin maskotu haline geldi

Muğla Büyükşehir Belediyesi binasına yağmurlu bir havada sığınan sokak kedisi, 3 senedir kendisine sahip çıkan belediyenin maskotu haline geldi.

YAŞAM 07.01.2021, 22:11 09.01.2021, 15:30
Yağmurlu bir havada sığınan sokak kedisi, belediyenin maskotu haline geldi

Muğla'da, yağmurlu bir havada sığındığı belediye binasının maskotu haline gelen 'Yaman' adlı kedi, belediye çalışanlarının ve vatandaşların neşe kaynağı haline geldi.

Belediye personelleri, yaklaşık 3 sene evvel yoğun yağışta bir sokak kedisinin dışarıda kaldığını tespit etti. Tedavisi ve bakımının ardından sahip çıkılan kedi için başkanlık binasına bir kulübe kuruldu. Yaman adı verilen kedinin rahat bir şekilde uyuması için de bir koltuk tahsis edildi.

Belediyede binası içinde rahat bir şekilde dolaşan, bazen koltukların üzerinde uyuyan Yaman, zamanla belediye çalışanlarının ve vatandaşların neşe kaynağı oldu.

"Belediyede herkes onu seviyor"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, hayvan sevgisinin oldukça önemli olduğunu ve kendisinin de bir köpek sahibi olduğunu kaydetti.

Belediyede sahip çıkılan Yaman'a herkesin değer verdiğini söyleyen Gürün, Yaman'ın, belediyenin maskotu haline geldiği ifade etti.

Belediyeye gelen çalışanların ilk olarak Yaman'ı görmek istediğini aktaran Başkan Gürün, şu ifadeleri kullandı:

"Kedimiz, tüm çalışanların sevgisini gösterdiği ortak değer haline geldi. Belediye binasının her noktasında Yaman'ı görmeniz mümkün. Rahat bir şekilde istediği yerde geziyor. Etrafı asla karıştırmıyor. Yanlış bir eylemde bulunmuyor. Asla hiç kimseyi rahatsız etmiyor. Koltuğunda rahat bir şekilde uyuyor. Bina girişinde beni ve çalışanlarımızı o karşılıyor. Onun sayesinde belediyemize gülümseyerek giriş yapıyoruz. Belediyemize gelen konuklarımız da ona iyi niyetle yaklaşıyor."

Gürün, belediye olarak hayvanlara gereken ilgiyi gösterdiklerini kaydetti.

"Ona çok alıştık"

Belediye personeli Gülser Bozkurt ise sabah ilk iş olarak Yaman'ın karnını doyurduklarını dile getirdi.

Yaman'ın genellikle koltuğunda vakit geçirdiğini belirten Bozkurt, "Bazen dışarıya çıktığı oluyor. Bir süre gezdikten sonra tekrar binaya geliyor. Tüm çalışanlar ona çok alıştık. İş arkadaşlarımız ilk önce Yaman'ı soruyor. İş arkadaşlarımız kadar, belediyemize gelen vatandaşlar da Yaman'ı çok seviyor." dedi.













Yorumlar (0)