Yağışlı hava geliyor!

Meteorolojiden uyarı! Yurdun belirli bölgeleri bu hafta gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkisi altına girecek.

YAŞAM 08.07.2019, 08:20
Yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Yurdun kuzeydoğu kesimleri ile Marmara Bölgesi parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bingöl ve Muş çevreleri ile Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Yağışların, Kırklareli'nin güneyi ile Tekirdağ'ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik yaşanmayacağı öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde akşam saatlerine kadar güneyli ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların, Kırklareli'nin güneyi ile Tekirdağ'ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinde, yaşanabilecek olumsuzluklara (dolu, yıldırım ve hortum riski) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bazı illerimizde hava durumu şöyle:

İSTANBUL, 32°C

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA, 33°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR, 36°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA, 32°C

Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK, 29°C

Az bulutlu

TRABZON, 28°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM, 27°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR, 39°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu

Yorumlar (0)