Yağışlar için tarih verildi: Uzmanlardan sel uyarısı!

Yurt genelinde etkisini hissettiren yağışların Isparta’nın güneyi ile Antalya çevresinde gece vakitlerine kadar kuvvetli bir biçimde süreceği, ülkenin büyük bir kısmında ise cuma gününe kadar devam edeceği ifade edildi.

YAŞAM 13.12.2022, 09:20 13.12.2022, 10:49
Yağışlar için tarih verildi: Uzmanlardan sel uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, yurt genelinde cuma gününe kadar yağışların etkili olacağı belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Şahin Şahbaz, Isparta’nın güneyi ile Antalya’nın çevresine yağışların etkili olacağını dile getirdi.

Bazı bölgelerde yağışlar daha fazla hissedilecek

Türkiye’nin dünden bu yana yağışlı havanın etkisi içerisinde bulunduğunu aktaran Şahbaz, bugün kuvvetli yağışların Isparta’nın güneyi, Antalya çevresi ve Burdur'un doğusunda gece vakitlerine kadar devam edeceğini ifade etti.

Yarından başlayarak Denizli, Uşak çevreleri ve Kıyı Ege’de yağışların bölgesel şekilde kuvvetli olacağının tahmin edildiğini söyleyen Şahbaz, "Marmara'nın güney bölgelerinde yağışlar etkisini göstermeyi sürdürecek. İç Anadolu'da Ankara ile Eskişehir’in batı ve kuzey ilçeleri ile Antalya’nın çevresi, Burdur ve Isparta’nın doğu bölgelerinde yağışların kuvvetli görüleceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Manavgat bölgesi ile Antalya'nın şehir merkezinde bölgesel kuvvetli şekilde yağışların süreceğini aktaran Şahbaz, yarın akşamdan itibaren yağmurun şiddetinin hafifleyeceğini ancak yarın gece vakitlerinden başlayarak yeniden kuvvetleneceğini ifade etti.

Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıkıyor

Yağışların Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur, Türkiye genelinde ise sağanak olarak beklendiğini ifade eden Şahbaz, "Yağışlı hava etkisini perşembe gününün gecesine kadar devam ettirecek. Cuma gününden itibaren sağanaklar yurdun birçok bölgesini terk etse de Karadeniz’in çevreleri ve Marmara'nın kuzey kesimlerinde görülmeye devam edecek. Yağış ile beraber sıcaklıklarda da küçük bir düşme yaşanacak ancak mevsim normallerinden daha düşük bir hava tahmin etmiyoruz. Perşembe gününden başlayarak yağışlı hava etkisini düşürecek ve sıcaklıklar yeniden mevsim normallerinin üstüne ulaşacak. Hafta sonu için mevsim normallerinin üstünde bir sıcaklık yaşanacağını tahmin ediyoruz. Genel biçimde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, bazı bölgelerde ise 8 derece üzerinde sıcaklıklar olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Yorumlar (0)