Vize çetesine büyük operasyon: Çökertildi

Ankara merkezli operasyonla, yurt dışına vize almak isteyen vatandaşlar dolandıran büyük bir suç örgütü çökertildi.

YAŞAM 22.05.2019, 09:40
Vize çetesine büyük operasyon: Çökertildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yapılan ihbarlar sonucu büyük bir vize çetesini tespit etti. Yapılan soruşturmada birçok Avrupa ülkesi için hizmet veren firmaların taklit edildiği belirlendi. Buna göre dolandırıcıların, sahte internet sitelerini resmi siteler gibi kullanarak, Google aramalarında üst sıralarda çıkabilmek için günlük 20 bin lira ödeme yaptığı, sosyal medya hesaplarından sponsorlu reklamlar verdiği ortaya çıktı. Vize çetesi üyeleri, 29 paravan şirketi kullanarak, 0850’li numaralarla kurumsal kimlik oluşturdu.

Çetenin aylık geliri 1 milyon lira

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vize dolandırıcılarını aylarca takibe aldı ve yapılan aramaların, ödemelerin izini sürdü. Bu çalışma sonucu aralarında sanatçı, doktor ve avukatların da bulunduğu 110 şüpheliye ulaşıldı. Şebekenin aylık gelirinin yaklaşık olarak 1 milyon lira olduğu belirlendi.

Dolandırdıkları kişilere “keriz” demişler

İnsanları dolandıran vize çetesinin, dolandırılan insanlar için “keriz” ifadelerini kullandığı dikkat çekti.

Soruşturmada şebekenin tüm bağlantılarının belirlenmesi üzerine polis ekipleri Ankara merkezli 8 ilde şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı ve yapılan aramalarda tüm materyallere el konuldu.

Yorumlar (0)