Viyana’dan bayram için gelmişlerdi… İstanbul’da korkutan kaza

Viyana’da yaşayan ve Kurban Bayramı sebebiyle memleketleri Sinop’a gitmekte olan gurbetçi aile, İstanbul’da trafik kazası geçirdi. Olayda 2 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 

YAŞAM 09.07.2022, 14:26 09.07.2022, 14:29
Viyana’dan bayram için gelmişlerdi… İstanbul’da korkutan kaza

Edinilen bilgiye göre trafik kazası, Kuzey Marmara Otoyolu Tayakadın mevkiinde yaşandı. Viyana’dan yola çıkan ve Kurban Bayramı’nı memleketleri Sinop’ta geçirmek gurbetçi aile, Arnavutköy’de kaza yaptı. Araç sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonrası bariyerlere çarpan otomobil, uzun süre sürüklendi. 

1’i çocuk 2 kişi yaralandı

Metrelerce sürüklendikten sonra durabilen otomobilde 1’i çocuk 2 kişi yaralandı. Otomobilin kaza yaptığını gören diğer araç sürücüleri büyük bir panikle ailenin yardımına koştu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yeni bir kazaya sebebiyet vermemek için bölgede güvenlik önlemleri alınırken, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar, ardından Çatalca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayı gören diğer araç sürücüleri yardıma koştu

Kaza sonrası yardıma koşan diğer araç sürücüleri, yola saçılan valizleri ve eşyaları toplayarak kazazede aileye yardımcı olmayı çalıştı. Kaza yapan otomobilde bulunan ve büyük korku yaşayan küçük bir çocuğu da sakinleştirmeye çalışan vatandaşlar, polis ekiplerinin bölgede kontrolü sağlamasının ardından yollarına devam etti. 

“Hafif atlatıldı diyebiliriz”

Kaza sonrası aileye yardım eden araç sürücülerinden olan Temel Sönmez, “Ben de Kurban Bayramı sebebiyle Kilyos’a hareket ediyordum. Seyir halindeyken bir otomobilin kaza yaptığını fark ettim. Hemen aracı durdurup yardıma koştum. Ekipler de çok hızlı bir şekilde bölgeye geldi. Biri çocuk olmak üzere 2 yaralı olduğunu fark ettim. Kaza yapan aracın sürücüsüyle konuştum, Viyana’dan geldiklerini söylediler. Sinop’a bayram için gidiyorlarmış. Beyefendinin telefonu Türkiye’de aktif değilmiş zaten. Biz hastane bilgileri hususunda ona yardımcı olmaya çalıştık. Yola saçılan eşyaları da elimizden geldiğince toparlamaya çalıştık. Bir kez daha aileye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hafif atlatıldı diyebiliriz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)