"VIP ambulans"ın şoförüne büyük ceza kesildi!

İstanbul'da yüksek ücret karşılığında yolcu taşıdığı öne sürülen ambulans şoförü yakalandı.

YAŞAM 05.02.2020, 17:19
"VIP ambulans"ın şoförüne büyük ceza kesildi!

İstanbul'da özel bir ambulans şirketi için çalışan ve yüksek ücret karşılığında yolcu taşıdığı iddia edilen ambulans şoförü hakkında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlatmıştı. Sivil Trafik ekipleri, hızlı bir şekilde "VIP ambulans şoförü" A.M.'yi gözaltına aldı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne getirilen sürücü A.M. hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 46/2-f (Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında, emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları) maddesini ihlalinden dolayı bin 228 lira, 71/f (zorunlu olmadığı halde geçiş üstünlüğü hakkını kullanmak) maddesini ihlalinden dolayı 132 lira, Ek-2/3-a (Büyükşehir belediyesi kanunu ile belediye kanunu kapsamında ilgili belediyeden çalışma izin/ruhsatı almadan belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak) maddesini ihlalden dolayı ise 6 bin 141 lira ceza kesildi.

Toplamda 7 bin 501 lira ceza kesilen ambulans şoförünün ehliyetine geçici olarak el konuldu ve olay hakkında adli işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)