Vicdansızlığın böylesi! İşitme cihazı çalınan çocuk 3 aydır sessizliğe mahkum yaşıyor

Adana’da arkadaşları ile beraber parkta oynadığı bir sırada çıkan kavgada işitme cihazı çalınan 14 yaşındaki işitme engelli çocuk 3 aydır sessizliğe mahkum edildi.

YAŞAM 05.05.2021, 13:47 05.05.2021, 13:54
Vicdansızlığın böylesi! İşitme cihazı çalınan çocuk 3 aydır sessizliğe mahkum yaşıyor

Merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi’nde yaşayan Yusuf Çelik’e (14), 1 buçuk yaşındayken iki kulağında da yüzde 90 işitme kaybı teşhis edilerek 30 bin lira değerinde işitme cihazı takıldı. 

3 aydır bulunamıyor

Cihaz takıldıktan sonra duymaya başlayan çocuk, 1 Şubat günü arkadaşlarıyla beraber oyun oynamak için parka gitti. İddiaya göre ise bir süre sonra parkta bulunan çocuklar arasında kavga çıktı. Kavga esnasında başka mahalleden olan ve çevrede tanınmayan bir çocuk Yusuf'un kulağında takılı olan işitme cihazını alıp kayıplara karıştı. Ağlayarak eve gelen Yusuf daha sonra başından geçenleri annesiyle paylaştı. Bunun üzerine ise aile durumu hemen emniyete bildirdi. Ancak olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Yusuf hala işitme cihazına kavuşamadı.

“Oğlum 3 aydır duyamıyor”

Yaşanan olayın ardından oğlunun düştüğü duruma üzülen anne Hatice Demirci, 3 aydır Yusuf’un duymadığını ve bu halinin kendisinde olumsuz etki yarattığını söyledi.

Demirci, “Bize bu cihazı oğlum 1,5 yaşındayken devlet verdi. Bunun sayesinde yaşamı normale döndü. Ancak 3 ay önce arkadaşlarıyla gittiği parkta çıkan kavga sırasında işitme cihazı çalındı ve oğlum aylardır işitemiyor. Mübarek Ramazan ayında herkese seslenip yardım bekliyorum. Ben sadece oğlumun yeniden duymasını istiyorum. Normalde işitme engellilerin okuluna gidiyordu ancak cihazı çalındığı için şuanda oraya da gitmiyor” dedi.

İşaret diliyle kendisini ifade edebilen Yusuf Çelik ise yeni bir cihaz istediğini dile getirdi.

Yorumlar (0)