Vicdansızlar! Ayaklarını ve gagasını bağladılar

İstanbul Fatih'te vicdansızlar tarafından ayakları ve gagası bağlanan martıyı belediye işçileri kurtardı.

YAŞAM 20.10.2019, 10:09
Vicdansızlar! Ayaklarını ve gagasını bağladılar

İstanbul'un Fatih ilçesi Fındıkzade Çukurbostan Şehir ve Yaşam Parkı’ndaki havuza ayakları ve gagaları bağlanmış bir şekilde atılmış olan martı, belediye işçilerinin dikkati sayesinde kurtarıldı.

Yürekleri sızlatan olay, Fatih ilçesindeki Fındıkzade Çukurbostan Şehir ve Yaşam Parkı’nda gerçekleşti.

Alınan bilgilere göre, kimliği belirsiz kişilerce ayakları ve gagası iple bağlanan martı, parktaki havuza atıldı. Havuzda duran martının uçamadığını gören belediye işçileri yanına gitti. Martıyı havuzdan çıkaran işçiler, gagasının ve ayaklarının iple bağlanmış olduğunu gördü. Bunun üzerine martıyı havuzdan alan işçiler, gagası ve ayaklarına bağlanan ipi kestikten sonra uçması için salıverdi. Sağlık durumunun iyi olduğu görülen martının ise kimler tarafından bu hâle getirildiği bilinmiyor.

"Bulduğumuzda gagası ve ayakları iple sarılmıştı"

Martıyı bulan Fatih Belediyesi işçilerinden Ali Sabuncuoğlu, “Biz onu havuzun içinde bulduk. Çıkaralım, veterinere getirelim diye uğraştık. Bulduğumuzda ayakları ve ağzı iple sarılmıştı. Kasten bağlandığını düşünüyoruz. Makasla güzel bir şekilde arkadaşlarla beraber çözdük. Martıyı kurtardık, ipleri filan söktük. Daha sonra doğaya geri saldık.” diye konuştu.

Yorumlar (0)