Vicdanlı hırsıza vicdanlı hakim!

Vicdanının sesini dinleyerek çaldığı tekerlekli sandalyeyi geri yerine bırakan ve "vicdan azabına dayanamadığını" ifade eden hırsız, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

YAŞAM 04.01.2020, 12:07 04.01.2020, 16:12

Başkent Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir evin önünden tekerlekli sandalye çaldığı güvenlik kameraları tarafından tespit edilen zanlı, kamera kayıtlarından haberi olmamasına rağmen bir süre sonra tekerlekli sandalyeyi aldığı yere bıraktı.

Edinilen bilgilere göre, Demirlibahçe Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli M.A'ya ait tekerlekli sandalye, bir süre önce evinin önünden çalındı.

Suriyeli M.A'nın ihbarı üzerine olay yerine gelen ve parmak izi çalışması yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı.

Kamera kayıtlardan şüphelinin S.M.A. olduğunu tespit eden polis ekipleri, zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

Bu sırada ne kamera kayıtlarından ne de polisin kendisini tespit ettiğinden habersiz olan zanlı S.M.A, tekerlekli sandalyeyi getirerek aldığı evin önüne bıraktı. 

Polis ekipleri tarafından bir süre sonra gözaltına alınan S.M.A'nın ifadesinde "tekerlekli sandalyeyi satmak için çaldığını ancak vicdan azabı çektiğini ve bu nedenle geri getirdiğini" söylediği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen hırsızlık zanlısı, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)