Veresiye defterleri satışa çıktı: 2 bin ailenin borcu sıfırlandı!

Tokat'ta hayırseverler tarafından toplanan 80 bin TL ile vatandaşların bakkallara olan borçları sıfırlandı.

YAŞAM 12.05.2020, 14:32
Veresiye defterleri satışa çıktı: 2 bin ailenin borcu sıfırlandı!

Türkiye birçok hayırsever, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle zor durumda kalan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmayı sürdürüyor.

Tokat'ta bulunan Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası, bakkallardan alışverişini yapan ve maddi durumu kötü olan kişilerin borçlarını ödeyememesi nedeniyle veresiye defterlerini 5 ay önce satışa çıkardı.

Yaklaşık 2 bin ailenin borçları, hayırseverlerin desteği sonucu kapatıldı. 

"80 bin liraya yakın bir para toplandı"

Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"2020 yılında başlatmış olduğumuz zimem hayrı Türkiye'de fevri olarak yapılıyordu. Fakat biz bunu ilk organize olarak yaptık. Esnafımıza ulaşarak dul, yetim, maddi olarak sıkıntı olarak çeken ailelerin veresiye defterlerini hayırseverlerin yardımlarıyla kapattık. Hem de bakkal esnafımıza destek olduk. Bu hayırda bizlere destek olan herkese teşekkür ederim. Koronavirüs salgınının gelmesi bizim hayırlarımızı biraz etkilemiş olabilir ama 80 bin liraya yakın bir para toplandı. Bununla da yaklaşık 2 bin ailenin veresiyesi kapatılmış oldu." 

"Bayağı bir vatandaşımız mağdur oldu"

Bakkal sahibi olan Turgut Çelik isimli vatandaş, mahallesinde pek çok ailenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle işsiz kaldığını kaydederek, "Burada ikamet eden vatandaşlarımız fabrika işçisi. Koronavirüs nedeniyle birçok işçi işsiz kaldı. Bayağı bir vatandaşımız mağdur oldu. Birçok hayırsever vatandaşımız da odamıza giderek destekte bulundu. Allah hayırlarını kabul etsin. Müşterilerimiz veresiye defterlerinin kapandığını öğrendiğinde çok mutlu oluyor. Dua ediyorlar." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)