Veliler, 2 gün için tam ücret alan servisçilere tepkili!

Veliler, okula haftada iki gün giden çocukları için servis ücretlerinin tam olarak alınmasından şikâyetçi.

YAŞAM 12.10.2020, 10:57 12.10.2020, 10:58
Veliler, 2 gün için tam ücret alan servisçilere tepkili!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni uygulamalara geçildi.

İlköğretim 1,2,3 ve 4'üncü sınıfların yanı sıra 8 ve 12'nci sınıf düzeyindeki öğrencilerin, haftada iki gün okula gideceği bildirildi. 

Veliler, bir haftada iki gün okula giden çocukları için servis fiyatlarının fazla olduğunu belirtiyor. 

"Okul servisine ayıracak para yok"

Torunlarını okula getiren İdris Atılgan isimli bir vatandaş, asgari ücret ile geçinmeye çalıştıklarını belirterek, çocuklarının ayda 2 bin 300 TL maaş aldıklarını ve 1.000 TL kira bedeli ödediklerini, bu nedenle okul servisine para ayıramadıklarını söyledi. 

Evin okula yakın olması nedeniyle torunlarını okula kendisinin getirdiğini aktaran İdris Atılgan, parası olmayan vatandaşların servis ücretlerini karşılayamayacağını ifade etti. 

İdris Atılgan, servis ücretlerinin çok fazla olduğuna dikkat çekerek, tam ücret alınmasının oldukça garip olduğunu aktardı. Çocukların haftada iki gün okula gittiğini kaydeden İdris Atılgan, bu kadar para istenmesini "günah" olarak nitelendirdi. 

"Servis ücretlerine acilen çözüm getirilmeli"

Leyla Uçan isimli bir vatandaş da çocuğunu okul servisine kayıt ettirmediğini, kendisinin getirip götürdüğünü ifade etti. 

Bir saat için kızını beklemek zorunda kaldığını belirten Leyla Uçan, servis ücretlerine acilen bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

Leyla Uçan, servisçilere de hak verdiğini ancak devletin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini aktardı. Bir saat için öğrencileri servise vermenin anlamı olmadığını kaydeden Leyla Uçan, bunu "gereksiz masraf" olarak değerlendirdi.

Servisçiler de isyanda

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nın başkanlığını yürüten Hamza Öztürk, yaptıkları için karşılığını istediklerini ve masraflarını giderecek düzeyde gelir sağlamayı hedeflediklerini kaydederek, öğrencileri taşımak ve para kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Öğrencileri taşımak için devletten hibe isteyen Hamza Öztürk, aksi durumda öğrencileri okula taşımakta güçlük çekeceklerini ifade etti. 

"İki günlük ücret alırsak zorlanırız"

Hamza Öztürk, 7 aydır sıkıntı çektiklerini belirterek, sektörün canlanması için destek verilmesi gerektiğini söyledi. Hem hükümet hem de belediye tarafından servisçilere destek verilmesi gerektiğini aktaran Hamza Öztürk, iki günlük ücret almaları halinde ihtiyaçlarını hiçbir şekilde karşılayamayacaklarını belirtti.

Hamza Öztürk, tam ücret istemeleri halinde veliler tarafından tepki gösterildiğini vurgulayarak, bu nedenle veliler ile görüşmede bulunacaklarını ve anlaşma sağlayacaklarını söyledi. 

"İki taraf da fedakârlık yapmalı"

İki tarafın da karşılıklı fedakârlık yapması gerektiğini aktaran Hamza Öztürk, velilerden servis ücretlerinin 4'te birinin alınmaması gibi bir yönteme başvurabileceklerini ifade etti.

Hamza Öztürk, çocukların okula gitmek zorunda olduklarını, kendilerinin de çalışmak zorunda olduklarını kaydetti. 

"Sadece giderlerimizi karşılayacak kadar para istiyoruz"

Vatandaştan daha fazla para almayı hedeflemediklerini belirten Hamza Öztürk, servisçilerin sadece giderlerini karşılayabilecek düzeyde para talep ettiğini belirtti.

Hamza Öztürk, herhangi bir çıkarlarının olmadığını kaydederek, servisçilerin giderleri kendi ceplerinden karşılamayacağını söyledi. 

Yorumlar (0)