Ve ilk ceza kesildi!

Başkent Ankara'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirleri kapsamında plaka sınırlama uygulamasını ihlal eden taksiciye ceza kesildi.

YAŞAM 30.03.2020, 06:47 30.03.2020, 08:06
Ve ilk ceza kesildi!

Başkent Ankara'da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakanın son hanesine göre sınırlama uygulamasına İstanbul ve İzmir ile birlikte aynı anda başlandı.

Plakasının son hanesi çift olmasına rağmen trafiğe çıkarak uygulamayı ihlal eden bir ticari taksi şoförüne ceza kesildi.

Tek haneliler trafiğe çıktı

Uygulama çerçevesinde bu gece plakasının son hanesi tek sayı olan ticari taksiler trafiğe çıktı.

Kızılay'da bu kurala uymayan, plakasının son hanesi çift sayı olan bir ticari taksi trafik polisleri tarafından fark edilerek durduruldu.

Evrakı incelendikten sonra taksi şoförüne cezai işlem uygulandı. Taksi şoförü de "Yapacak bir şey yok, haklılar." diye konuştu.

Genelge kapsamında trafiğe çıkan taksi şoförü Barış Çankaya da kurala uymaya çalışacaklarını belirtti.

Koronavirüsün (Covid-19) ortadan kalkmasıyla eski günlerine döneceklerini söyleyen Barış Çankaya, "Halk dışarı çıkmadığı için beşte bir oranında işlerimizin düştüğünü söyleyebilirim. Gece kimse yok, her taraf kapalı. Kendi çapımızda tedbir alıyoruz, eldiven ve maske takıyoruz." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle saat 00.01'den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışları dönüşümlü olarak durdurulmuştu.

Yorumlar (0)