Vatandaşların müdahalesi, bin 200 ağacı kurtardı

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde bin 200 ağacın yer aldığı ormanlık alanın çevresinde yaşanan anız yangını, dumanı fark ederek yangına müdahale etmeye gelen vatandaşların müdahalesi sonucunda ağaçlara sıçramadan söndürüldü. 

YAŞAM 24.07.2021, 13:18 25.07.2021, 14:31
Vatandaşların müdahalesi, bin 200 ağacı kurtardı

İddiaya göre Hacılar ilçesindeki boş bir alanda yaşanan olayda, dağlık alandan duman çıktığını fark eden Yüksel Çepken, elindeki kürek ile hemen yangına koştu. Alanın yandığını fark eden Çepken, çevredeki vatandaşlardan da yardım istedi. 

Bin 200 ağaç kurtarıldı

Bin 200’e yakın ağacın olduğu alana doğru yayılan alevler, vatandaşların anında gerçekleştirdiği müdahale ile söndürüldü. Vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, soğutma çalışması gerçekleştirdi. Yaşanan yangında, 250 metrekarelik alanın küle döndüğü bildirildi. 

“Müdahale etmeseydik ağaçların hepsi yanardı”

Yangına ilk müdahaleyi yapan Yüksel Çepken, "Yangını ilk ben fark ettim. Müdahale ettikten sonra hemen itfaiye haber verdim. Bu bölgeye karşı biz çok duyarlıyız. Bin 200’e yakın ağaç dikildi buraya. Biz de bu sürecin içerisindeyiz, neredeyse 15 senelik bir emek var. Sabah uyandığımda bir duman çıkıyordu. Hemen kardeşimi çağırdım. Birlikte koşup gittik. İyi ki de gitmişiz. Yangın, ağaç ve ot yoğunluğunun bulunduğu bölgeye sıçramadan hemen müdahale ettik ve orada bulunan ağaçları kurtardık. Müdahale etmeseydik, ağaçların hepsi yanardı diye düşünüyorum" şeklinde yaşananları anlattı.

Yorumlar (0)