Vatandaş isyan etti: "İşe gitmek zorunda olduğumuz için bu haldeyiz"

İstanbul'da bir özel halk otobüsüne, "yolcu sayısı kuralına riayet etmediği" gerekçesiyle polis ekipleri tarafından ceza kesildi. Vatandaşlardan biri, "insanların işe gitmek zorunda olduklarını, bu nedenle kalabalık halde yolculuk etmek zorunda kaldıklarını" söyledi. 

YAŞAM 03.09.2020, 10:55 03.09.2020, 10:57
Vatandaş isyan etti: "İşe gitmek zorunda olduğumuz için bu haldeyiz"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkisini sürdürüyor. Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en hızlı bulaştığı yerlerden biri de toplu taşıma araçları. Bu nedenle polis ekipleri, sık sık toplu taşıma araçlarına yönelik denetim gerçekleştiriyor.

Son olarak İstanbul'da polis ekipleri, Esenyurt ilçesinden geçen toplu taşıma araçlarını tek tek kontrol etti. 

Ekiplerin durdurduğu özel halk otobüsünün tıklım tıklım olduğu görüldü. Söz konusu otobüste fazladan 10 yolcunun bulunduğu fark edildi.

Bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) yaptırımları altında 789 TL'lik para cezasının kesildiği öğrenildi. 

Vatandaşlar, işe gitmek için toplu taşıma araçlarına binmek zorunda olduklarını belirterek, araçların sayısının yeterli olmadığı konusunda isyan etti. 

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanma korkusundan çift maske taktığını kaydeden bir vatandaş, zorunluluktan toplu taşıma araçlarına bindiklerini söyledi.

Herkesin özel araca sahip olmadığına dikkat çeken vatandaş, geçinmek için işe gitmek zorunda olduklarını ifade etti.

Vatandaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) gibi ölümcül bir hastalık ile mücadele edildiğini belirterek, buna rağmen kalabalık halde yolculuk yaptıklarını kaydetti.

Sefer sayılarının artırılması gerektiğini söyleyen vatandaş, ancak bu şekilde kalabalıkların önüne geçilebileceğini belirtti. 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, toplu taşıma araçlarının yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasında etkili olduğunu belirterek, bu konuda bir çözüm önerisi sunmuştu. Mesai saatlerinin kademeli hale getirilmesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Ceyhan, bu şekilde insanların kalabalık halde bir arada bulunmalarının engellenebileceğini söylemişti. 

Yorumlar (0)