Vatan sevgisi yaşa bakmıyor!

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan Mustafa Dörtyollu (72) Barış Pınarı Harekâtı'nda bulunmak için CİMER'e başvurdu.

YAŞAM 12.10.2019, 10:16
Vatan sevgisi yaşa bakmıyor!

Muğla-Milas'ta yaşayan 72 yaşındaki Mustafa Dörtyollu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuzeydoğu Suriye'de bir güvenli bölge oluşturmak için yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'na gönüllü olarak katılabilmek için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.

Mustafa Dede'nin bu duygulandıran ve örnek olan cesareti ve fedakârlığı, mahalle sakinlerinin büyük sevgi gösterilerine sebep oldu. Mahalleli, "en büyük asker bizim asker" sloganlarıyla Mustafa Dede'yi omuzlarına aldı.

Evli, 3 çocuk babası ve çiftçi emeklisi olan Mustafa Dörtyollu, Milas Kaymakamı Eren Arslan'ı da makamında ziyaret ederek evi ve traktörünü bağışlamak istediğini söyledi.

Kaymakam Eren Arslan, Mustafa Dede için sosyal medya hesabından "Atatürk der ki, 'Biz Türkler, ordusu olan bir millet değil, milleti olan bir orduyuz' İşte bunun kanıtı. Yanıma gelen bir amcamızın yüreği ile yazdığı ve bana verdiği dilekçe. Allah milletimizin ve ordumuzun yardımcısı olsun inşallah" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Kaymakam, Mustafa Dede'nin dilekçesini de sosyal medyadan paylaştı.

Mustafa Dede'ye sevgi gösterileri!

Ovakışlacık Mahallesi'nin Aktaş mevkiindeki bir camiden Cuma namazını kılıp dışarı çıkan Mustafa Dede, bir anda kendisini cami cemaatinin omuzlarında buldu! Mustafa Dede'nin 'En büyük asker bizim asker' sloganlarından dolayı duygulandığı görüldü.

Mustafa Dede, kendisine soru soran basın mensuplarına "Cumhurbaşkanımız azimli ve memleket için uğraşıyor. Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle yaptığı açıklamalardan etkilendim. Sabah saatlerine kadar haberleri izledim. 3 evladımın mal paylaşımını daha önceden yapmıştım. Askere gitmek için CİMER'e başvuru yaptım. Geriye kalan evimi ve traktörümü de bağışlamak için Milas Kaymakamlığı'na gittim. Düşüncemi Kaymakam Bey'e anlattım. Kendisi bana sarılarak yarım saat ağladı ve 'Süper bir insansın' dedi" şeklinde konuştu.

Mustafa Dörtyollu, "Maaşım bana yetiyor. Durumu iyi olan herkesi destek olmaya davet ediyorum. Ülkemiz için bir şeyler yapmamız gerekiyor" diye ekledi. Mustafa Dede'nin komşularından Hamza Çoban (71) ise "Mustafa Bey'in davranışının herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.

Yorumlar (0)