Vatan için bir ayağını feda eden uzman çavuş, o anları anlattı 

Kuzey Irak’ta operasyon sırasında teröristlerin drone ile saldırdığı anda attığı bombayı fark eden ve bacakları arasında patlatarak görev arkadaşlarının zarar görmesini engelleyen Uzman Çavuş Yusuf Yayla, o anları anlattı. Kahraman Mehmetçik, “Bu ülkeyi bölemeyecekler.” dedi. 

YAŞAM 23.06.2021, 16:46
Vatan için bir ayağını feda eden uzman çavuş, o anları anlattı 

Kuzey Irak’ta yürütülen pençe operasyonları kapsamında bölgede olan 10. Komando Tugay Komutanlığı görevlisi Uzman Çavuş Yusuf Yayla, son zamanların en çok konuşulan kahramanlarından biri. Kendisi, teröristlerin drone ile saldırısı sırasında attıkları bombayı fark ederek iki bacağının arasına alıp patlattı. Bir bacağından vatan uğruna vazgeçen ve bunun karşılığında onlarca görev arkadaşının hayatını kurtaran Çavuş Yayla, Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi sürerken, yaşadıklarını duygu dolu ifadelerle anlattı. 



“Bacağım, bu vatana feda olsun” 

Haber ajanslarının görüştüğü Uzman Çavuş Yayla, cep telefonu ile görüntülü konuşma yaptı. Yaşadıklarını ve sonrasını anlattı. Yayla, şu cümleleri kurdu: “Kaderim böyle yazılmış. Bacağım bu vatana, bu millete feda olsun. Bu ülkeyi bölemeyecekler. Bu ezan susmayacak, bayrak inmeyecek. Gazi olduğum için gururluyum. Allah, çok şükür bana bu mertebeyi nasip etti.” 



“Arkadaşları, oğlumun kendilerini kurtardığını söyledi” 

Jandarma özel harekat uzman çavuşu ile emekli olan ve Afyonkarahisar’da yaşayan baba İlyas Yayla da oğlunun gazi olmasından dolayı duydukları gururu aktardı: “Oğlumun engelli kalacak olması bizi üzdü fakat kendisinin bu unvanı taşımasından dolayı gururluyum. Biz, her halükarda bu onuru taşıyacağız. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Arayan herkese de teşekkür ediyoruz. Olay, 21.45 civarında yaşanmış. Oğlum, bombayı fark ettiğinde müdahale etmek istemiş. Arkadaşları bana, oğlumun kendilerinin hayatını kurtardığı ve büyük cesaret gösterdiğini söyledi. Oğlum şu anda hastanede, kendisiyle telefonla görüştüm. Oldukça iyi. Hepimiz daha iyi olacağız.” 



“23 sene terörle mücadele ettim, ben de acılar yaşadım” 

Baba Yayla: “Ben, emekli özel harekat askeriyim. 23 sene boyunca terörle mücadele ettim. Ben de acılar yaşadım, çok arkadaşımın başında refakatçi oldum. Şimdi de oğlumun refakatçisi olacağım. Şimdi de oğlumu ayağa kaldıracağım. Bu bir bayrak yarışı gibi. Oğlum mesleğe adımını attığında ben emekliliğimi istedim. Aynı kapıda iki kişi olmaz, dedim. 5 senedir oğlum çalışıyor, ben emekliyim. En azından kendisi sağ, ona sarılabileceğiz. Onu ayağa kaldıracağız.” 

Yorumlar (0)