"Vatan-Bayrak" deyip yaşlı çifti 160 bin TL dolandırdılar

Karaman’da kendilerini polis olarak tanıtan hırsızlar, çok bilinen “vatan-bayrak” cümleleri ile yaşlı bir çifti 160 bin TL dolandırdı. Çift, dolandırıcılar kendilerini ikinci kez arayıp tekrar para isteyince durumu anlayıp şikayetçi oldu. 

YAŞAM 01.07.2021, 12:22 02.07.2021, 09:37
"Vatan-Bayrak" deyip yaşlı çifti 160 bin TL dolandırdılar

Karaman’da 17 gün önce meydana gelen olayda gurbetçi yaşlı bir çifti arayarak polis olduğunu ve banka hesaplarındaki paraların örgüte aktarıldığını belirten hırsızlar, paranın güvenli hesaba aktarılması için kendilerine teslim etmeleri gerektiğini belirtti. Duydukları cümleler sebebiyle korkan çift, durumu kabul etti. “Polis arkadaşımız yanınıza gelip ‘vatan’ diyecek, siz de ‘bayrak’ deyip parayı ona verin.” şeklinde talimat veren hırsızlar, yaşlı çiftin 160 bin TL’sini aldı.  

Polisi aramasın diye telefonu kapatmamışlar. 

R.G. isimli 78 yaşındaki vatandaşı ve eşini dolandıran hırsızlar, telefon irtibatının kesilmemesi için konuşmayı hiç sonlandırmamışlar ve durumdan kimseye bahsetmemelerini istemişler. R.G. isimli yaşlı adama bankadaki tüm parasını çektiren ve Mehmet Y. isimli şahıs, çiftin evine gelerek tüm parasını almış. 

Güvenlik kameralarını inceleyen polis, hırsızın bir ticari araca bindiğini ve Karaman dışına çıkana kadar 4 farklı ticari araç kullandığını tespit etti. 



Ertesi gün tekrar arayınca foya ortaya çıktı 

Yaşlı çiftin polise haber verişi ise ertesi gün oldu. Hırsızlar, yaşlı çifti tekrar arayarak yine para istediler. Durumdan şüphelenen çift ise Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne giderek durumu anlattı. Soruşturma sonucunda telefon dolandırıcılarını tespit eden polisler, hırsızın kullandığı araçların hepsini kısa sürede buldu. Onlarca güvenlik kamerasını izleyen ekipler, dolandırıcıların Urfa’da olduğunu tespit etti. 

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile harekete geçen polis ekipleri, dedektifler ile birlikte çalışarak hırsızları tespit etti. Şehir genelindeki tüm güvenlik kameralarını izleyen polisler, hırsız ve arkadaşlarının tam eşkalini ise su ve kola almak için girdikleri bakkalın kamerasından buldu. Şahsın görüntülerini Şanlıurfa Emniyeti ile paylaşan Karaman polisleri, hırsızın, “Hakkari Mehmet” lakaplı Mehmet Y. olduğunu ve uyuşturucu başta olmak üzere pek çok suçtan sabıkası olduğunu öğrendi. 

Evi önceden tespit etmiş ve gözetlerken kola içmiş 

Evi önceden tespit ettiği görülen Mehmet Y.’nin, yaşlı çifti gözetlerken bir yandan da bakkaldan aldığı kolayı keyifle içtiği dikkatlerden kaçmadı. Şanlıurfa ve Karaman polislerinin ortak operasyonu sayesinde yakalanan hırsız, Karaman’da yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderildi. 

Yorumlar (0)