Van’da yalnızca kadınlardan oluşan arama kurtarma timi kuruldu 

Van İpekyolu Belediyesi, AFAD ile ortaklaşa çalışma yürüterek kadınlardan oluşan arama kurtarma timi kurdu. 18 kadın, eğitim merkezlerinde tatbikatlara ve uygulamalı çalışmalara katılıyor. 

YAŞAM 24.08.2021, 08:13
Van’da yalnızca kadınlardan oluşan arama kurtarma timi kuruldu 

Van’ın İpekyolu Belediyesi’ne bağlı Kadın Aile Hizmetleri bölümünde müdür olarak görev yapan Nazan Sare Aslan, kadınların, yaşamın her alanında olması gerektiğini belirterek kadınlardan oluşan bir tim kurmak istedi. Belediye yetkilileri de Aslan’a destek verdi. AFAD Van İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında İpekyolu Belediyesi’nde görevli 18 kadın, arama kurtarma timi oluşturdu.  

AFAD Van İl Müdürlüğü yerleşkesinde eğitimlere, uygulamalı çalışmalara ve tatbikatlara katılan kadınlar, özel cihazları, kıyafetleri ve kaskları ile “afetlere müdahaleye hazırız” mesajı verdi.  



Her türlü afette yer alacaklar 

Nazan Sare Aslan ise şu ifadeleri kullandı: “Kadınların, yaşamın her alanında olması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple sel, deprem, yangın gibi afetler sebebiyle ihtiyaç haline gelen arama kurtarma ekiplerine kadınları da dahil ettik. Ülkemiz, coğrafi yapısı sebebiyle her an bir afet yaşanabilecek ülkelerden. Son zamanlarda yaşadığımız sıkıntılar da bizlere, bu yükü nasıl hafifletebiliriz sorusunu sordurdu. Belediye Başkanvekilimiz Sinan Aslan Bey ile bunu görüştük ve ortaya bu proje çıktı. Türkiye’nin kadınlardan oluşan ilk arama kurtarma ekibi kuruldu. Umarım ki ülkemizde daha fazla afet yaşanmaz. Ama biz de bundan sonra hep buradayız.” 



5 gün boyunca sıkı eğitimden geçtiler 

AFAD Van İl Müdürü Ali İhsan Körpeş: “Belediyeden bize talep geldi biz de organize şekilde 5 gün boyunca ekibimize sıkı eğitim verdik. Kadınlarımızın her alanda başarılı olması bizim de en büyük arzumuz. Eğitimi yakından takip ettik ve her birinin ne kadar başarılı olduğunu gördük.” 















Yorumlar (0)