Van kedileri Mozart'la sakinleşiyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kedi Villası'nda koruma altında bulunan Van kedileri Mozart dinliyor.

YAŞAM 08.01.2020, 09:59
Van kedileri Mozart'la sakinleşiyor

Sıra dışı göz renkleri, bembeyaz tüyleriyle ülke sınırlarını aşan bir üne sahip olan Van kedilerine, koruma altına alındıkları Kedi Villası'nda büyük bir dikkatle bakılıyor. Her mevsim ziyaretçi alan Van kedileri, güzellikleriyle gelen konukları etkiliyor.

Birbirinden tatlı Van kedilerine aile ortamı kurmak adına merkezin kapısı gelen ziyaretçilere her zaman açık. Ziyaretçiler kedilere büyük ilgi gösteriyor. Kedi Villası çalışanları da kedilerin güvenliği ve bakımı için gerekli her şeyi titizlikle yapıyor. Van kedilerine günün belli saatlerinde klasik müzik dinletiliyor.

Müzik çok etkiliyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, kedilere aile ortamı sunduklarını, bu kapsamda hayvanların insanlarla temas etmesine, sevmesine izin verdiklerini ifade etti.

Müziğin de aile ortamı oluşturulmasının bir parçası olduğunu anlatan Prof. Dr. Kaya, kedilere müzik dinlettiklerini ve bunların arasında özellikle Mozart dinletirken müziğin kediler üzerinde önemli etki yarattığını gördüklerini belirtti.

"Ruhsal durumlarını iyileştiriyor"

Prof. Dr. Kaya, "Ev ortamında daha keyifli zaman geçirme anlamında kedilere çeşitli müzikler ve fon müziklerini dinlettiriyoruz. Tabi ki klasik müziğin en önemlilerinden Mozart'ı da hayvanlarımıza dinlettiriyoruz. Bu müziğin hayvanların ruhsal durumuna katkısı olduğuna inanıyoruz. Sakinleştirici ve dinlendirici etkisi olduğunu biz kabul ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Yorumlar (0)