Van Kedileri 2021’in ilk yavrularını dünyaya getirdi 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde bulunan Van Kedileri, 2021 yılının ilk yavrularını dünyaya getirdi. Davranışları, samimiyeti ve fiziki özellikleri ile herkesi kendine hayran bırakan bu kediler hem kentin hem de ülkenin simgesi olarak biliniyor. 

YAŞAM 06.04.2021, 17:04 07.04.2021, 08:57
Van Kedileri 2021’in ilk yavrularını dünyaya getirdi 

Van YYÜ’de bulunan “Kedi Villasında” konaklayan kediler, burada hem koruma altındalar hem de veteriner hekimler tarafından ayrıntılı olarak araştırılıyorlar. Bakımları yapılan kediler de yılın ilk yavrularını dünyaya getirdi.



Samimiyetlerine herkes hayran

Van Kedileri, oldukça duygusal varlıklar. Duygusallığı, ipeksi tüyleri, cana yakınlığı, kabarık kuyruğu ve farklı göz renkleri ile “simge” haline gelen kediler en çok da samimiyetleri ile insanları cezbediyor. 

Van Kedisi’nin neslinin korunması için yapılan çalışmalar hızla sürerken yeni doğan kediler ve anneleri özel odalarda ekstra koruma ve bakım altına alındı. 



Her gün dezenfekte ediliyor

Merkez Müdürü Dr. Abdullah Kaya, pek çok kedinin şu anda hamile olduğunu ve yakın zamanda onlarca yavru olacağını belirtiyor. Kedilerin odalarının her gün dezenfekte edildiğini ve odalara giren doktorların hijyen konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Kaya, özellikle yavru kısmına ziyaretçi almadıklarını aktarıyor.

Yorumlar (0)