Van'ın en güzeli 'Mia'

Van'da, bu sene 6'ıncısı gerçekleştirilen 'Shopping Fest' alışveriş festivali çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi'nce Van Kedisi Güzellik Yarışması düzenlendi.

YAŞAM 26.03.2022, 21:21 27.03.2022, 18:06
Van'ın en güzeli 'Mia'

Ülkelerindeki 13 gün süren Nevruz Bayramı tatilini kentte geçiren İranlı turistlerin burada kalma süresini uzatmak maksadıyla Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Valiliği öncülüğünde STK'lar (sivil toplum kuruluşları) ve esnafın da desteğiyle gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu.

32 kedi katıldı

Etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen Van Kedisi Güzellik Yarışması'na 32 kedi katıldı, şehir sakinleri ve turistler yarışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Tüm hünerlerini sergilediler

Kent Meydanı'na kurulan podyumda tüm hünerlerini sergileyen kedilere, kuyruk, duruş, yanak, kulak, göz, güzellik ve boy gibi dallarda 9 jüri üyesi tarafından puanlar verildi.

Birinci Mia

Gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde Ömer Yabaş'ın 'Mia' adlı kedisi birinci, Mehmet Adar Bayır'ın 'Maya' adlı kedisi ikinci, Furkan Fatih Aygür'ün 'Bulut' adlı kedisi ise üçüncü oldu.

İlk 3'e girenlere altın ödülü

Mia'nın sahibine tam, Maya'nın sahibine yarım, Bulut'un sahibine ise çeyrek altın ödülü verildi.

Kedisi tam puan alarak birinci gelen Yabaş, yaşadığı büyük mutluluğu ifade ederek, yarışmayı organize eden herkese teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)