Van Gölü'nde ceset sayısı 32'ye çıktı!

Van Gölü'nde batan tekneden 3 cansız bedenin daha çıkarılmasıyla yaşamını yitiren göçmen sayısı 32'ye çıktı. 

YAŞAM 13.07.2020, 17:19
Van Gölü'nde ceset sayısı 32'ye çıktı!

Göçmen kaçakçıları, iç savaş, siyasi çatışmalar, maddi zorluklar ve kaostan kaçarak Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenlere organizatörlük yaparken, güvenlik kuvvetlerine yakalanmamak amacıyla ulaşım bakımından oldukça tehlikeli olan dağ yolları ile Van Gölü'nü kullanmayı tercih ediyor. 

Göçmen teknelerinden biri, 27 Haziran günü Gevaş ilçesinden Van Gölü'ne açılmıştı. O günden beri ulaşılamayan ve 60 kaçak göçmeni taşıdığı değerlendirilen tekneden, şu ana kadar 32 ceset çıkarıldı. 

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Sualtı Timi, Sahil Güvenlik ROW Timi ile Deniz Kuvvetleri ROW Timi'nin dâhil olduğu çalışmalar esnasında, Çarpanak Adası açıklarında ulaşılan ve 106.5 metre derinlikte olduğu belirlenen teknedeki cansız bedenler su altı görüntüleme yani "ROW" cihazı ile çıkarılıyor. 

Şu ana dek kaçak göçmenlere ait olduğu öngörülen 13 cansız bedene su yüzeyinde ulaşılırken, 16 cansız beden ise teknenin içerisinden çıkarılmıştı.

Bugün de yürütülen incelemeler neticesinde 3 cansız bedene daha ulaşıldı. Böylece şu ana kadar bulunan cansız beden sayısı 32'ye çıktı. 

Yorumlar (0)