Van Gölü için riskli tırmanış

Van Gölü'nde yaşanan çeşitli olumsuzluklara dikkat çekmek adına 15 dağcı Van'ın Çatal ilçesinde bulunan Vavira Dağı'na zirve tırmanışı yaptı.

YAŞAM 14.01.2020, 17:26
Van Gölü için riskli tırmanış

Van Vadi Doğa Sporları Kulübü üyesi olan 15 dağcı, Van Gölü’ndeki kirlilik, define avcıları nedeniyle gölün gördüğü zarar, doğa katliamı ve kaçak avlanma gibi konulara dikkat çekmek adına Çatak ilçesinde bulunan Vavira Dağı’na zirve tırmanışı yaptı. 

Dün saat 07.00’de Van’dan araçlarla yola çıkan dağcılar, Çatak ilçesine bağlı olan Kotis Mahallesi’ne vardı. Burada beraber kahvaltı yapan dağcılar, kahvaltı sonrasında Vavira Dağı’na doğru tırmanışa başladı. Kar kalınlığının kimi yerlerde bir buçuk metreyi bulduğu tırmanış yaklaşık olarak beş buçuk saat sürdü. Zirveye varan dağcılar, "Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın" yazan bir pankart açtı. Yaşanan tipi sebebiyle zor anların da yaşandığı tırmanışta dağcılar, dönüş yolunda zaman zaman karların üzerinde kayarak inişi gerçekleştirdi.

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, "Bu tırmanışımız çok zor oldu. 15 dağcı arkadaşımızla bunu yaptık. 5,5 saat süren tırmanışta zirveye ulaştık. Zirvede pankart açarken, tipiye yakalandık. Zor anlar yaşadık. Dönüş yolunda da zaman zaman kar kütlelerinin üzerinde kayarak iniş yaptık. Bu yürüyüşü öncelikle Van Gölü’ndeki kirliliğe dikkat çekmek için böyle bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. İkincisi, doğayı kirletenler ve avcılık yapanlar ile define avcılarına karşı bu faaliyetimizi yaptık. O yüzden hep beraber bu alanda çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Daha güzel bir doğa, daha güzel bir yaşam için bu tür etkinliklerimiz devam edecektir." sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)