Valiler çevre illerde depremin bilançosunu açıkladı

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremin sonrasında depremin bilançosunu henüz tam netlik kazanmış durumda değil. Fakat depremden etkilenen geniş bölgedeki diğer çevre kentlerden valiler depremin bilançosunu paylaşıyor.

YAŞAM 06.02.2023, 06:45 06.02.2023, 09:28
Valiler çevre illerde depremin bilançosunu açıkladı

Kahramanmaraş'ın ilçesi Pazarcık merkezli 7.4 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Deprem, 10 kentte etkisini hissettirdi. Şanlıurfa da deprem sırasında en fazla etkilenen kentler içerisinde bulunuyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, deprem sırasında yaşamını yitirenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini paylaştı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, “Ne yazık ki 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. 18 binamız yıkılarak enkaz haline geldi” dedi.

Bölgede son durumu ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül paylaştı.

Arama-kurtarma faaliyetlerinin sürdürüldüğüne değinen Beyazgül, "20 kadar binamız çökmüş halde. Yine 20 kadar can kaybımızın olduğunu ifade edebiliriz. 100'ün üstünde de yaralımız bulunuyor" dedi.

Osmaniye

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın gerçekleştirdiği bilgilendirmeye göre, şehirdeki 34 bina yıkıldı ve 5 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)