Validen koronavirüs uyarısı: Kötüye gidiyoruz...

İzmir Valisi Selim Köşger, yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda şehrin bir ay öncesine nazaran daha kötü halde olduğunu belirterek, istatistiklerin kötüye gittiğine ilişkin uyarıda bulundu. 

YAŞAM 11.08.2020, 13:40
Validen koronavirüs uyarısı: Kötüye gidiyoruz...

Türkiye'de son dönemde günlük tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, 1000'in üstünde seyretmeye devam ediyor.

İzmir Valisi Selim Köşger, hem Türkiye'de hem İzmir'de gelinen son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Vali Köşger, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) engellemek için bazı tedbirlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Köşger, herkesin maske takması, sosyal mesafe kuralına riayet etmesi ve hijyen konusuna özen göstermesi gerektiğine dikkat çekerek, mekânların belirli kapasiteden fazla müşteriyi içeri almaması ve ürünlerini temiz bir şekilde sunması gerektiğini ifade etti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının hem dünya genelinde hem Türkiye'de yeniden artış gösterdiğini vurgulayan Köşger, İzmir'de de vaka sayılarının artmaya başladığını belirtti.

Köşger, İzmir'de salgına ilişkin durumun çok vahim olmadığını ancak yine de bir ay öncesine nazaran daha kötü bir halde olunduğunu kaydetti.

İstatistiklerin kötüye gitmeye başladığına dikkat çeken köşger, sıkı bir denetim yapılmaması ve tedbirlere riayet edilmemesi halinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yeniden yayılabileceğini ve daha katı yaptırımların hayata geçirilebileceğini söyledi. 

Köşger, her şeyin çok hızlı normalleştiğinin altını çizerek, "yeni normal" hayatta tedbirlere uyulması gerektiğini ifade etti. 

"Yeni normal" hayata göre vatandaşların günlük hayatlarını sürdürebileceğini, ekonominin işleyebileceğini, üretimin devam edebileceğini, herkesin işine gidebileceğini, plaja gidip denize girebileceğini ve spor yapabileceğini aktaran Köşger, bunların mutlaka yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri altında yapılması gerektiğini belirtti. 

Yorumlar (0)