Vali Atik, kendi kararına uymadı: "Maskesiz" korona denetimi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle maskesiz sokağa çıkmaya yasak getiren Denizli Valisi Ali Fuat Atik, kendi kararına uymayarak  "maskesiz" korona denetimi yaptı. 

YAŞAM 01.09.2020, 10:19 01.09.2020, 10:23
Vali Atik, kendi kararına uymadı: "Maskesiz" korona denetimi!

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiği konusunda sık sık uyarıda bulunuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "tam izolasyon" uygulamanın mümkün olmadığını, bu nedenle herkesin mutlaka maske takması gerektiğini ifade ediyor.

Bu nedenle birçok şehirde maske takmak zorunlu hale getirildi. O şehirlerden birisi de Denizli...

Denizli Valiliği tarafından verilen karar ile maske takmak zorunlu oldu. 

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine bakmak üzere bazı ilçelerde denetim gerçekleştirdi. 

Vali Atik'in denetim yaparken maske takmaması şaşkınlığa uğrattı. 

Atik'i karşılayan kişilerden bazılarının da bir süre sonra maskelerini çıkardıkları fark edildi. 

Acıpayam ilçesine bağlı Yeşilyuva Mahallesi'ne giden Atik, Ayakkabıcılar Sitesi'nde çalışan işçiler ile maske takmadan bir araya geldi. 

Denizli Valiliği maske zorunluluğu getirmişti 

Denizli Valiliği, 11 Mayıs günü yaptığı açıklamada, marketler, iş yerleri, pazar yerleri ve toplu taşıma araçlarının yanında sokak, cadde, AVM ve park gibi bütün açık ve kapalı mekânlarda maske takma zorunluluğu getirildiğini duyurmuştu.

Söz konusu açıklamada, insanların evlerinden dışarı adım attıkları andan itibaren maske takmalarının zorunlu olduğu belirtilerek, taksiler ve taksi duraklarının haftada bir defa belirli aralıklarla dezenfekte edileceği kaydedilmişti.

Dezenfeksiyon işleminin uygulandığı tarihi gösteren belgenin bulundurulması gerektiği belirtilen açıklamada, şoförlerin maske takmalarının da zorunlu olduğu ifade edilmişti.

Açıklamada, kurallara riayet etmeyenlere idari para cezası uygulanacağı bildirilmişti.

Yorumlar (0)