Vakit namazı için gittiği camide mahsur kaldı

Karaman’da vakit namazını kılmak için gittiği camide mahsur kalan vatandaş, polis ekiplerinin yardımı sayesinde kurtarıldı.

YAŞAM 05.04.2021, 09:27 05.04.2021, 13:09
Vakit namazı için gittiği camide mahsur kaldı

Seki Çeşme Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Boyahane Camisi'ne yatsı namazını eda etmek üzere giden Rıza Ergin (44) isimli vatandaş, namazı bitirdikten kapının kilitli olduğunu fark etti.

Polisler, cami imamına ulaştı

Karaman’da hizmet veren Boyahane Camisi'nde yatsı namazı kılındıktan sonra içeride kimsenin kalmadığını düşünen cami imamı caminin kapısını kilitleyip evine gitti. Ancak henüz vakit namazını bitirmemiş olan Rıza Ergin, camide ibadetine devam ediyordu. Bir süre sonra namazını eda eden Ergin, camiden çıkmak için kapıya yöneldi. Kapının üzerine kilitlendiğini fark eden Ergin, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

Camide mahsur kaldığını polis ekiplerine bildiren Ergin, polislerin cami görevlisi Ömer Celal’e ulaşmasıyla mahsur kaldığı camiden çıkarak evinin yolunu tuttu.

“1 Saatten fazla içeride kaldım”

Yatsı namazını eda etmek amacıyla camiye gittiğini belirten Ergin, "Eğer günlük yaşamımda bir yere gitmemişsem vakit namazlarımı hep bu camide kılıyorum. Ancak her zaman gittiğim camiden bugün çıkamadım. Çünkü eve giderken namazımı camide kılıp gideyim dedim. Sonra cami imamı herkesin namazını kılıp çıktığını düşünerek caminin kapısını kilitleyip evine gitmiş. 1 saati aşkın bir süre içeride kaldım dışarı çıkamayacağımı anlayınca polislerimizden yardım istedim. Onlarda sağolsunlar cami görevlisine ulaşıp beni dışarıya çıkardılar” dedi.

Yorumlar (0)