Vaka sayısı patladı! Köpük partileri yapılmayacak

Antalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması sebebiyle köpük partilerine yasak getirildi. 

YAŞAM 26.08.2020, 09:38 26.08.2020, 10:00
Vaka sayısı patladı! Köpük partileri yapılmayacak

Köpük partilerinde maske takılmaması ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmemesi tepki çekiyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya'da yat ve teknelerde düzenlenen köpük partilerinin artış göstermesi ve söz konusu partilerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmemesi sebebiyle İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplandı.

Toplantıda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) halk sağlığını tehlikeye attığı belirterek, Antalya'da akarsu, deniz ve göl gibi su üstü platformlar, sahiller, yüzer iskeleler, ahşap gemiler, gezi tekneleri, yüzme ve güneşlenme platformları, yolcu gemileri, dalış tekneleri ve yatlarda gerçekleştirilen köpük partileri ile başka maddeler kullanılarak düzenlenen toplu eğlencelerin, salgının bulaşıcılığı açısından uygun bir ortam yarattığı ifade edildi. 

Öte yandan, söz konusu etkinliklerde sosyal mesafe kuralına uyulmaması, maske takılmaması ve hijyen kurallarına riayet edilmemesi sebebiyle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma olasılığının artış gösterdiği bildirildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından verilen karar doğrultusunda köpük partileri ile sis, duman veya renkli toz gibi maddeler ile gerçekleştirilen tüm etkinliklere yasak getirildi. 

Liman başkanlıkları, belediyeler, genel kolluk kuvvetleri ve il/ilçe müdürlüklerinin, söz konusu yasağa ilişkin gereken kontrolleri yapacakları, yasağı ihlâl eden kişilere 3.150 lira artı 392 lira idari para cezası verileceği ifade edildi. 

Öte yandan, "yetkili merciler tarafından alınan önlemlere riayet etmeyen kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası alır" hükmü doğrultusunda, yasağı delen kişiler hakkında suç duyurusu yapılabileceği ve işletmelerin de ruhsatlarına el konulabileceği bildirildi. 

Yorumlar (0)