Vaka sayıları düşer düşmez halk pazarları açıldı!

Zonguldak'ta yeni tip korovirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde 1 Nisan gününden itibaren kapalı olan halk pazarları bugün açıldı. Pazarlara giden kişiler, sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek alışveriş yaptı.

YAŞAM 27.04.2020, 15:48
Vaka sayıları düşer düşmez halk pazarları açıldı!

Zonguldak İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde alınan karar ile birlikte 1 Nisan gününden itibaren kentte bulunan halk pazarları kapatıldı.

Meclis, vaka sayısında yaşanan düşüşlerin ardından halk pazarlarının yeniden açılmasına yönelik karar aldı. 

Terakki Mahallesi'ne bağlı Soğuksu Semti'nde 26 günün ardından halk pazarı kuruldu. 

Pazar girişinde zabıta ekipleri tarafından vatandaşların ateşini kontrol edildi. Ayrıca, sosyal mesafe kurallarına uymaları için vatandaşlara sürekli uyarı yapıldı. Polis ve zabıta ekipleri tarafından pazar içinde denetim gerçekleştirildi. 

"Endişeyle umut arasında gidip geliyoruz"

Pazarcı İhsan Özdoğan, yaklaşık bir ay sonra tezgâh açtıklarını ve vatandaşın gösterdiği talepten mutlu oldukların kaydederek, "Bir yandan tedbirleri de elden bırakmıyoruz. Endişeyle umut arasında gidip geliyoruz. Fiyatlar normal pazarda. Mevsim sonu ürünlerin fiyatları yüksek olabilir ama domates, biber gibi mevsimlik ürünler ucuz." ifadelerini kullandı. 

"Marketlerdeki fiyatlardan daha düşük"

Alışveriş yapan Berkan Seyrek, fiyatların marketlerden daha uygun olduğunu belirterek, "Yoğunluk az, mesafe korunuyor ama daha iyi olması gerekiyor. Ben de ailemin pazarını yapmaya geldim. Evden çıkmıyoruz, büyüklerimiz daha da risk altında. Marketlerdeki fiyatlardan daha düşük ama daha da düşmesini bekliyoruz. İnsanlar geçimini sağlamaya çalışıyor, sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz." dedi. 

Yorumlar (0)